Ga mee aan boord van de AIDAprima

cruisewinkel collega Emma Schouten ging samen met collega Bart Koper naar Rotterdam om daar een bezoek te plegen aan de AIDAprima. Lees het uitgebreide verslag van haar indrukken!

“Ook al was er deze dag een boel mist, het schip was niet te missen. Met een lengte van zo’n 300 meter en een breedte van 38 meter was mijn eerste indruk in één woord: wauw! AIDA is een Duitse rederij. Dat was al goed te merken op het moment dat we de cruiseterminal in kwamen: Duitse muziek en teksten, kraampjes met souvenirs en een en al gezelligheid.

Rondleiding

Wij waren namens AIDA uitgenodigd om het schip een paar uur te bezoeken en deel te nemen aan een rondleiding. Eenmaal aangemeld zijn wij gaan staan bij de rest van de groep, bestaande uit wat concullega’s en wat mensen die op de vakantiebeurs een rondleiding gewonnen hadden. We kregen allemaal een bezoekerspas die we goed bij ons moesten houden om aan en van boord te kunnen gaan. Na een half uurtje wachten mochten we dan eindelijk aan boord, we waren gelukkig maar een klein beetje vertraagd. Eenmaal aan boord was onze eerste stop de AIDA Plaza op dek 6. In deze grote hal verzamelden wij ons, kregen we een introductie en werd het programma doorgenomen. De AIDA Plaza vond ik er erg uitnodigend, modern en kleurrijk uitzien. Hier stonden gasten, waaronder veel families en ouderen, klaar om van boord te gaan en te genieten van een dagje in Rotterdam.

De hutten

We begonnen onze rondleiding bij de hutten. Hiervoor gingen we een dek naar beneden, naar dek 5, om een binnenhut te bekijken. De hut heeft een ruime badkamer. Ook zit er in de hut een grote flat-screen tv, groter dan ik had verwacht. Verder staat er in de hut een tweepersoonsbed en een bureautje. De hut is compact ingericht voor twee personen. Toen iedereen foto’s had gemaakt en de hut bekeken had ging de rondleiding verder naar een balkonhut. Ook de balkonhut heeft een ruime badkamer en een grote flat-screen tv.
In de hut staat een tweepersoonsbed, een bureautje en een hoekbankje.

Entertainment

Nadat we de hutten bezocht hadden gingen we terug naar dek 6 om naar de Diskothek D6, nachtclub Nightfly en de Spray bar te gaan. Alle 3 de locaties zijn bestemd voor gasten die 18 jaar en ouder zijn. Het moment dat we de discotheek in liepen, kreeg ik al zin in een feestje! Het is binnen groen en blauw verlicht en was voor de rest erg donker. Er is veel ruimte en een grote dansvloer. Naast de discotheek zit nachtclub Nightfly. In deze nachtclub kunnen gasten genieten van verschillende shows en artiesten terwijl drankjes geserveerd worden. Via de nachtclub kwamen we terecht in de Spray Bar by Moët & Chandon. Deze bar is alleen te bereiken via de nachtclub. We kwamen een hele witte ruimte in en werden omringt door verschillende flessen champagne, allemaal in verschillende maten. Ik vond het er erg chic en exclusief uitzien. De bar heeft 2 verdiepingen. Boven kunnen gasten ook genieten van hun drankje terwijl het geserveerd wordt. De gids liet ons ook een klein buitengedeelte zien wat ze ook wel het ‘Titanic momentje’ noemde. Omdat de bar helemaal voorin het schip zit, kan je het Titanic moment na doen in het buitengedeelte van de bar. Voordat we het schip op gingen, vroeg ik me af wat de grote ramen in het midden van het schip waren en waarom het bol was aan de zijkanten van het schip. In het midden van het schip zit het Theatrium. Een grote ruimte waar gasten ’s avonds van diverse shows kunnen genieten. Als gasten geen zin hebben om tussen veel mensen te zitten tijdens de shows, kunnen ze de show ook in hun hut via de TV bekijken.

Bekijk onze video rondleiding van de AIDAprima

Sporten, ontspanning & ijs

Na de bar en clubs gingen we naar dek 7 waar de Body & Soul Organic Sport & Spa gelegen is. Het is een enorme ruimte voor in het schip. Het is erg licht in de gym en veel mensen waren aan het sporten terwijl wij onze rondleiding hadden. De groene kleur overheerst de ruimte en geeft een fris en ‘Organic’ gevoel. In de gym worden verschillende lessen gegeven zoals spinning, yoga en pilates. Vlak naast de gym zit een Magnum bar. Een kleine bar waar gasten hun eigen gepersonaliseerde Magnum ijsjes in elkaar kunnen laten zetten.

Restaurants

De rondleiding ging verder op hetzelfde dek. We kwamen langs verschillende restaurants waaronder: French Kiss – Brasserie, het Brauhaus en Weite Welt Restaurant. Deze restaurants zitten allemaal bij elkaar. De gids had het er over dat, als je zou willen, je een aperitief kon nemen in het ene restaurant en een hoofdgerecht in het andere.
Ook al zitten deze restaurants bij elkaar, ze hebben allemaal een eigen sfeer. Vanuit de restaurants gingen we naar buiten om langs de Lanai hutten te lopen. Deze hutten hebben een tussendeur, waarmee het balkon groter kan worden gemaakt. Op dit dek zitten aan beide kanten van het schip infinity jacuzzi’s. Deze jacuzzi’s hebben aan de buitenzijde een glazen wand met uitzicht op zee. Hierna gingen we naar dek 15 en 16. Hier bevinden zich de zwembaden, de Beach Club, een jogging parcours, de Skywalk en het Fuego Restaurant.

Zwemplezier

Tot mijn verbazing was het zwembad erg druk! Binnen was het aangenaam warm en waren er veel families aan het genieten van een middagje zwemmen. Er werd ons verteld dat de ramen van de ruimte UV doorlatend zijn, dus ook al zit je binnen, je wordt nog steeds lekker bruin. De Skywalk is indrukwekkend. Je loopt over een stuk wat uitsteekt over de zijkant van het schip, de vloer waar je op loopt is van glas. Je kijkt erg ver naar beneden, wat best een beetje spannend is. De ‘Klettergarten’ oftewel de klimmuur neemt 3 verdiepingen in. Voor de avontuurlijke gasten die niet bang zijn voor hoogtes is dit een leuk tijdverdrijf tijdens een dag op zee.

Lunch

Nadat we de bovenste dekken hadden bekeken gingen we weer helemaal terug naar dek 6 voor een lekkere lunch in het Markt Restaurant. Het restaurant was rond half 1 gezellig druk omdat het nog lunchtijd was. Het Markt Restaurant is een buffetrestaurant, iedereen kan dus pakken wat ze willen. Als iets begon op te raken, werd dit gelijk aangevuld. Ik heb erg genoten van het eten! Er was een brede keuze aan gerechten en hapjes.

Eindoordeel

Tussen half 2 en 2 uur was het alweer tijd om het schip te verlaten. Ik had graag nog wat langer gebleven om de rest van het schip te bekijken. Ik was erg onder de indruk van de AIDAprima. Zelf ben ik gewend aan MSC Cruises en sprak AIDA mij voorheen niet erg aan. Maar nu ik dit schip bezocht heb, zijn mijn gedachten over AIDA veranderd! De AIDAprima zou ik vooral aanraden voor ouderen en families met kleine kinderen. Er zijn veel diverse activiteiten aan boord voor zowel jong en oud. Er wordt vooral veel rekening gehouden met de kleinste gasten aan boord. In sommige restaurants is er een keuken om het eten voor de baby klaar te maken. En bij de zwembaden zijn er speciale baden voor kleine kinderen.

Al met al heb ik erg genoten van de rondleiding op de AIDAprima en heb ik een leuke dag gehad. Het heeft me andere gedachten gegeven over AIDA. Ik zou graag een keer in de toekomst met de AIDAprima willen varen!”

Het nieuwe schip de AIDAperla, zal dit jaar ook in de vaart gaan. Het is het zusterschip van de AIDAprima en er precies hetzelfde uit gaan zien.