Een warm welkom op de Seabourn Encore

U zit op uw balkon en ziet de glinstering van de zon op het blauwe water. U kijkt naar het laatste stukje land in de verte, u bent met de Seabourn Encore onderweg naar de volgende bestemming. Elke keer als u terug aan boord komt voelt het als een warme deken. De service is overweldigend, de sfeer aan boord is elegant. Het voelt alsof u met uw privéjacht op reis bent, alleen heeft u ook de mogelijkheid om contact te maken met medereizigers. We nemen u graag mee aan boord van het nieuwste schip van Seabourn.

Seabourn Encore

Jonge rederij

Seabourn is opgericht in 1987 en heeft zich vanaf het begin gericht op de luxe markt. Het eerste schip van de rederij was de Seabourn Pride en dit schip maakte in 1988 haar eerste reis. Sinds 2013 bestaat de vloot van Seabourn Cruise Line uit drie schepen. Dit zijn de Seabourn Odyssey, Sojourn en Quest. In de nabije toekomst worden twee nieuwe schepen aan de vloot toegevoegd. In 2016 de Seabourn Encore en in 2018 de Seabourn Ovation. Hiermee is Seabourn dé ultra luxe rederij met de nieuwste vloot.

Lounge aan boord van de Seabourn Encore

Iets groter, net zo luxe

De nieuwe schepen zullen iets groter worden dan hun drie voorgangers. Ze zullen worden uitgebreid met een luxueus extra dek, modern design en grotere publieke ruimtes. Hierdoor is er meer ruimte per passagier aanwezig op het schip. Het totale aantal passagiers zal niet veel hoger liggen dan 600. Hierdoor komt de exclusieve manier van cruisen die bij Seabourn hoort goed tot zijn recht. Een voorbeeld hiervan is dat alle 300 suites een privé veranda hebben. Qua service zal het u ook aan niets ontbreken met bijna één bemanningslid per passagier aanwezig aan boord.

Dinerzaal Seabourn

Met de chef mee naar de lokale markt

Wat maakt dit schip verder zo bijzonder? Neem bijvoorbeeld de restaurants. Om ervoor te zorgen dat het eten aan boord van de Encore van top kwaliteit is, is een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse chef Thomas Keller die in verschillende, met Michelinsterren bekroonde restaurants heeft gewerkt. Daarnaast zal er een nieuw ‘signature’ restaurant worden geopend op de Encore. Maar misschien wel het allerleukste is dat de gasten, net als op alle andere schepen van Seabourn, met een van de chefs mee van boord kunnen om boodschappen te doen op de lokale markten. Zo kunt u veel leren over producten uit diverse havens en leert u de lekkerste gerechten kennen, ’s avonds vindt u die weer terug op uw bord!

Van op het water naar in het water

Op sommige dagen, als het schip voor anker ligt, wordt het achtersteven van de Seabourn Encore omgetoverd tot een privé kade, genaamd ‘Marina Day’. U komt zo dicht op het water te liggen dat het lijkt alsof u zich op een vlot bevindt, alleen dan een stuk comfortabeler. Daarnaast kunt u zich op het water wagen in een kajak, roeiboot of proberen te surfen met een windsurfplank. Alleen bij Seabourn kunt u genieten van een dagje aan zee zonder dat u hier het schip voor hoeft te verlaten!

Feesten Seabourn

Sky en stars

Het ‘signature’ evenement ‘Evening under the stars’ vindt plaats op het dek in de openlucht. Zo kunt u genieten van een musicalnacht, overheerlijke barbecues en feesten met live muziek – allemaal onder de sterren. Voor de echte zoetekauw is er ‘Dessert Under the Stars’. Hier kunt u een selectie van de beste nagerechten verwachten om heerlijk van te genieten. U kunt ook kiezen voor een drankje in de Sky Bar. Met uitzicht over het zwembad is het hier goed toeven, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.

Zeer comfortabel

Suite SeabournNa een ‘Evening under the stars’ is het heerlijk bijkomen in uw ruime, stijlvolle suite. Het ontwerp van de suites is in handen van Adam D. Tihany. Adam heeft een indrukwekkende staat van dienst, hij heeft bijvoorbeeld ook de inrichting van het Four Seasons Resort in Dubai voor zijn rekening genomen. U kunt er dan ook zeker van zijn dat het u aan niets zal ontbreken. Er is gekozen voor de beste materialen, waardoor het zitgedeelte comfortabel is en de bedden zeer zacht. Uw badkamer is elegant en het entertainmentsysteem in uw suite is van alle moderne gemakken voorzien. Elke suite heeft een balkon en een mini-bar die met uw persoonlijke assortiment gevuld wordt. Na een verblijf aan boord wilt u waarschijnlijk niet meer naar huis.

Sporten en spa

In de fitnessruimte aan boord kunt u elke mogelijke spiergroep trainen onder begeleiding van een personal trainer. De yoga, Pilates en Tai Chi lessen zijn inbegrepen bij de reissom, een uitgelezen kans om een van deze sporten een keer uit te proberen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw ‘eigen rondje’ te lopen op de loopband. Na het sporten mag een bezoek aan de spa bijna niet ontbreken. Neem een massage, laat u inpakken in een ‘wrap’ of kies voor een therapeutische spa behandeling (niet inbegrepen in de reissom).

Inauguratie en boeken

Kunt u niet wachten om aan boord te stappen van de Seabourn Encore? De oplevering van het schip is gepland in december 2016. Na twee pre-inaugurele cruises in december vindt op 7 januari 2017 de officiële doop plaats. Na de officiële doop zal het schip tot april 2017 negen verschillende routes met 26 vertrekken gaan varen naar exotische locaties zoals Dubai, Afrika en India, Australië en Nieuw-Zeeland. De afvaart duurt dus nog even, maar dat betekent dat u nog een jaar voorpret kunt hebben als u de cruise van uw dromen heeft uitgekozen!