Geniet ook van het schip en het cruisen!

fjorden-tagOnze naar eigen zeggen ‘Spaanse Brabander’ Alejandro cruisede samen met zijn partner, moeder en tante een week lang met Holland America Line door de Noorse fjorden. Spaans temperament maakte kennis met imposant Noorwegen. ‘Mijn tante uit Spanje wilde altijd nog een keer de fjorden zien’, vertelt Alejandro, ‘en dan is de keuze snel gemaakt als je bij een cruiseverkoper werkt’.

Was dit je eerste cruise?

Ik was al eerder op een studiereis naar de Middellandse Zee geweest, plus een keer door de Caribbean en ik heb een speciale cruise begeleid die we vanuit cruisewinkel hadden georganiseerd, dus dit was de vierde keer.

En, hoe was deze cruise?

Heel relaxed vooral. Dat kwam ook door het gezelschap want mijn moeder en tante lopen in de 80 dus dan pas je je vanzelf wat aan. Maar deze reis was heel geschikt voor ons. Veel varen, leuke en niet te grote steden, goede service: we hebben een prima week gehad samen.

Wat viel je op aan de Holland America Line?

fjorden-medewerkerIk vond de omvang van het schip, het ms Rotterdam, erg prettig. Met zo’n 2.500 passagiers niet te groot en niet te klein, alles wat je nodig hebt zit aan boord. Maar wat het allerfijnste was op deze reis was het vertrek vanuit Rotterdam. Ideaal! Vooral als je met twee oudere dames bent, we kregen overal voorrang…

Hoe was het aan boord?

Erg gezellig. Eigenlijk hadden we met z’n vieren zoveel te bespreken dat we niet veel contact hebben gehad met andere passagiers. We kregen een eigen tafel in het restaurant en hebben ons een week goed laten verwennen! Eén avond zijn we ook in het specialiteitenrestaurant gaan eten, de Pinnacle Grill. Super! Heerlijk vlees, erg attente bediening, inderdaad een tikje specialer nog dan in het ‘gewone’ restaurant. En verder hebben we elke avond een voorstelling in het theater gezien en lekker rustig in de pianobar gezeten.

Wat vond je de mooiste aanlegplaats?

Toch wel Geiranger. Het is echt een bijzonder gevoel als je die immense fjorden in vaart: ze stijgen aan beide kanten ver boven het schip uit. Vervolgens zie je keurige weiden, boomgaarden, witte huisjes, weggetjes, allemaal heel netjes, alsof je in Zwitserland bent. En daarna gingen we in Geiranger van boord met een ‘tender’, dat is dan ook weer net even anders.

Nog iets bijzonders gedaan in Geiranger?

fjorden-shipWe hebben ervoor gekozen om op ons gemak wat rond te kijken. Ik kan bijvoorbeeld genieten van zo’n klein beekje dat ergens uit die grote fjorden naar beneden stroomt, maar er samen met heel veel van die beekjes wel voor zorgt dat het fjord vol water staat.

Zijn jullie nog op excursie geweest?

Ja, in de Eidfjord hebben we een excursie aan boord geboekt naar de gletsjer daar, indrukwekkend! Prima georganiseerd, met een bus en een reisleider, lekker relaxed.

Wat is je tip voor cruisers?

Vooral om niet te vergeten ook te genieten van het varen en het schip waar je op zit. Cruisen is meer dan van A naar B varen en het schip als vervoersmiddel gebruiken. Je kunt aan boord echt lekker uitrusten, de klusjes die er thuis altijd zijn, zijn hier namelijk niet. Dus pak ook eens gewoon een boek en ga lekker lezen in je hut, of maak een wandeling over de dekken van het schip, ga in de hot tub zitten, dat soort dingen. Zeker op een cruise naar Noorwegen is dat erg leuk, want in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Middellandse Zee vaar je hier vaak tussen land en eilanden door en is er dus vanalles te zien.

Wat wordt je volgende cruise?

Die staat nog niet in mijn agenda helaas. Maar ik droom van een cruise door de Caribbean met Seabourn, dat lijkt me echt het toppunt van luxe.

[row]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.nl/cruise/vaargebied/noorse-fjorden” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod Noorse Fjorden (cruisewinkel.nl)[/btn_link]
[/column]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.be/cruise/vaargebied/noorse-fjorden” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod Noorse Fjorden (cruisewinkel.be)[/btn_link]
[/column]
[/row]