‘Kreuzfahrten’ met AIDA Cruises

Ondanks dat AIDA niet heel erg Duits klinkt, is ‘AIDA Cruises’ een Duitse rederij. Een jong bedrijf, opgericht in 1996, maar inmiddels al uitgegroeid tot een lieveling onder een breed cruisepubliek. Een moderne vloot, ongedwongen sfeer aan boord, heerlijke buffetten en de bekende Duitse ‘punktlichkeit‘ zorgen voor een onderscheidende cruise-ervaring. We maken op deze pagina’s een korte ‘kreuzfahrt’ door AIDA Cruises.

Binnen het aanbod aan cruise-reizen heeft AIDA Cruises haar eigen plaats verworven. De routes en bestemmingen zijn toegankelijk en vernieuwend en de schepen maken AIDA net wat specialer – kijk maar eens naar het letterlijk ‘eigen gezicht’ op de foto’s – en door het feit dat tafeldranken (wijn, bier en fris) en fooien bij de reissom inbegrepen zijn. Dat betekent dat het bedrag dat u tijdens uw cruise aan boord nog besteedt vaak lager ligt dan bij de meeste andere cruises. Ook een flink aantal sportvoorzieningen is bij de reissom inbegrepen.

Page-16-Image-106

Brouwerij aan boord

Page-16-Image-107AIDA Cruises is ook bekend om het aanbod van restaurants. In principe gebruikt u alle maaltijden in buffetrestaurants. Elke dag is er keuze uit verschillende gerechten uit alle hoeken van de wereld. Daarnaast hebben de AIDA schepen ook een aantal specialiteitenrestaurants, waar u voor een bescheiden meerprijs kunt dineren. Op de vier jongste schepen vindt u een echt ‘Brauhaus’: een typisch Duits restaurant met een Duitse kaart. Het bier dat hier geserveerd wordt, wordt aan boord (!) gebrouwen. Dat het maar even duidelijk is dat u op een Duits schip bent! Die Duitse oorsprong is ook te merken aan de voertaal aan boord: die is namelijk Duits (hoewel al het personeel ook Engels spreekt) en de valuta die gehanteerd wordt is de euro. AIDA Cruises is een rederij met internationale allure: top-entertainment, casino’s, bars, veel sportfaciliteiten en een prachtige spa en sportcentrum. De hutten aan boord, van binnenhut tot een suite met groot privé-balkon zijn mooi en strak ingericht en ook daar ontbreekt het u aan niets.

10 schepen, 130 routes, 194 havens

Page-16-Image-108

De vloot van AIDA is jong: het oudste schip dateert uit 1996. Momenteel heeft de rederij 10 schepen in de vloot, allemaal middelgroot: geschikt voor 1.200 tot ca. 2.500 passagiers. In 2016 wordt er een gloednieuw schip, de AIDAprima aan de vloot toegevoegd, die ook een slag groter is (ca. 3.300 passagiers). AIDA Cruises biedt cruises aan in diverse bekende gebieden: de Westelijke en Oostelijke Middellandse Zee, Noord-Europa en Noorwegen, de Caribbean, het Midden-Oosten en Azië, Noord-Amerika… in totaal doen de schepen in de winter van 2015-2016 maar liefst 194 verschillende havens aan en kunt u kiezen uit 130 verschillende routes. Daar zit dus voor iedereen wel een geschikte cruise bij.

Informeel cruisen

AIDA Cruises biedt een product dat heel geschikt is voor mensen die informeel willen cruisen. Ondanks dat AIDA een wat informele rederij is, is alles prima geregeld, heerlijk eten en topklasse entertainment. Kwaliteit en service wordt absoluut niet uit het oog verloren. Dat is ook terug te zien in het aanbod van excursies. Op het moment dat het schip in de haven ligt kunt u een fiets excursie (ook op elektrische fietsen) of een golf excursie maken. Ook voor families met kinderen is AIDA een heel geschikte rederij: er is een Kidsclub en een tienerprogramma aan boord en de vrije inloop in de buffetrestaurants is zeer geschikt voor kinderen. Bij het boeken van een cruise met AIDA gelden speciale kinderkortingen. Kinderen tot 15 jaar mogen gratis inschepen in bepaalde seizoenen en voor kinderen tussen de 16 en 24 jaar zijn er flinke kortingen. Heerlijk cruisen, ontspannen met het hele gezin!

AIDA Cruises