La buena vida in Zuid-Amerika

Een reis met Argentijns temperament, Braziliaans ritme, tropische avonturen en een kronkelende rivier. Aan boord van de Seabourn Quest vaart u langs prachtige kustlijnen en bezoekt u bruisende steden. Het kleine maar luxe schip brengt u ook ver de Amazone rivier op. Een reis van uitersten en hoe dan ook een reis om nooit te vergeten. Stap aan boord van de luxe Seabourn Quest en beleef deze prachtige route terwijl het u aan niets ontbreekt.

De Porteños

Buenos Aires, ook wel het Parijs van Latijns Amerika genoemd, is de stad van de tango, de stad van fantastische steak van de ‘parilla’ (Argentijns voor barbecue), de stad van La Boca en vooral de stad van de Porteños, zoals de inwoners van Buenos Aires worden genoemd. Een romantisch stukje Buenos Aires vindt u in de wijken La Boca en San Telmo. In San Telmo loopt u door kleine straatjes die kriskras door elkaar lopen en zomaar kunnen eindigen op een schilderachtig pleintje. Aan de zijkanten van de straten staan statige koloniale huizen afgewisseld met een Spaans kerkje. Het hart van de wijk is Plaza Dorrego. Met zijn vele cafés is dit prachtige pleintje een perfecte plek om even bij te komen in de schaduw en te kijken naar het Argentijnse leven dat zich op het plein afspeelt.

Buenos Aires - Zuid-Amerika

Tango op straat

Vanuit San Telmo bent u zo in de havenwijk La Boca. La Boca staat bekend om zijn gekleurde huisjes en de tango. De (meestal nog houten) huisjes zijn geschilderd in alle kleuren van de regenboog. Het maakt werkelijk niet uit welke kleur, als het maar fel is. In deze wijk is de tango geboren. Wanneer u door de kleurrijke straten loopt komt u stelletjes tegen die deze sensuele dans uitvoeren. Blijf vooral even staan om te kijken en als u genoeg inspiratie heeft opgedaan (en een beetje lef heeft) kunt u zelf de heupen losgooien tijdens een tangoles.

Tango in Argentinië

Cidade Maravilhosa

Vanuit Buenos Aires vaart u met de Seabourn Quest naar ‘Cidade Maravilhosa’; Rio de Janeiro. ‘Cidade Maravilhosa’ betekent de prachtige stad en dat is het. Gelegen in een baai en omringd door prachtige stranden vouwt de stad zich uit tot aan de bergen. Wat het eerst in het oog springt is het grote Christusbeeld (Cristo Redentor) dat met een tevreden uitdrukking over de stad uitkijkt. Vanaf het uitkijkpunt op ‘Pão de Açúcar’ kunt u de pracht van de stad zelf het beste aanschouwen.

Brazilië - Zuid-Amerika

Copacabana Beach

Wie Rio zegt, zegt strand. Copacabana Beach is misschien wel het bekendste strand ter wereld. Tijdens een bezoek aan dit strand is er dan ook altijd wat te beleven. Braziliaanse kinderen die hun voetbaltrucjes laten zien, jongeren die het lied van hun favoriete voetbalclub zingen, verkopers die hun weg banen door de gebruinde lichamen op het strand en de rijen voor de kiosk waar men caipirinhas kan kopen. De caipirinha is de cocktail van Brazilië. Een caipirinha bestaat uit limoen, cachaça (Braziliaanse rum), ijs en suiker.Door de fris zure smaak past deze cocktail perfect bij een zonnige dag op het strand en mag dan ook niet ontbreken bij een bezoek aan Copacabana Beach.

Brazilië - Zuid-Amerika

Groene overgang

Van Buenos Aires en Rio de Janeiro naar een tocht over de Amazone, de tegenstelling kan bijna niet groter zijn. Waar in de steden mensen en gebouwen de ‘bezienswaardigheden’ zijn, is het nu groen zo ver u kunt kijken en zal de verscheidenheid aan dieren zowel onder als boven water u verbazen. Kronkelend door het tropische regenwoud vaart u op de Seabourn Quest steeds verder de Amazone af, het dierenrijk in. Op dit luxe schip beschikt bijna elke suite over een balkon, schrik niet als op de balustrade een knalgele (giftige) kikker zit. Overvliegende toekans en papagaaien zijn geen uitzondering! Als u op dek 5 aan het ontspannen bent in het zwembad of de whirlpool geniet dan meteen van de prachtige natuur. De kans is groot dat u een Capibara ziet. Dit knaagdier komt veel voor in het Amazone gebied en is familie van de cavia maar een stukje minder aaibaar… Als u deze cruise gaat maken is een goede camera met uitgebreide zoom functie aan te raden zodat u de kleurrijke planten- en wilde dierensoorten tot in detail vast kunt leggen op de gevoelige plaat.

Zuid-Amerika

[alerts title=”Goed om te weten” type=”info”]Het schip waarop deze cruise gemaakt wordt is de Seabourn Quest. Net als op alle schepen van Seabourn kunt u een 6-sterren service verwachten. Alle cruises zijn op basis van all inclusive: vrije bar, geen extra kosten voor de restaurants aan boord en fooien zijn inbegrepen. De schepen zijn ruim en luxueus opgezet, 90% van de suites heeft een balkon en aan boord zal het u aan niets ontbreken. U hoeft bijvoorbeeld niet op de kaart te zoeken naar uw favoriete drankje, u kunt ervan uit gaan dat het aanwezig is! Met maximaal 450 gasten aan boord is de Seabourn Quest een relatief klein schip waardoor het op veel exclusievere plekken kan komen dan grote schepen. Zoals bijvoorbeeld de Amazone rivier…[/alerts]

 

Cruise - Seabourn Quest

 

[row]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.nl/cruise/vaargebied/zuid-amerika” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod Zuid-Amerika (cruisewinkel.nl)[/btn_link]
[/column]

[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.be/cruise/vaargebied/zuid-amerika” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod Zuid-Amerika (cruisewinkel.be)[/btn_link]
[/column]
[/row]