Onder de Afrikaanse zon

MSC - prijsDeze cruise met de MSC Sinfonia, is een reis langs de Afrikaanse kust in de richting van het Europese continent en eindigt in het warme water van de Middellandse Zee. Het schip brengt u in 23 dagen naar Venetië. Een aankomst of afvaart in Venetië is speciaal, of u nu een ervaren cruisegast bent of voor het eerst meegaat. Het grote schip door de romantische grachten van de stad heeft iets betoverends. Maar de reis begint in het zuidelijk gelegen Kaapstad.

Dag 1 & 2

Nadat het schip uit Kaapstad vertrekt, brengt u een dag op zee door, om de derde dag om 9 uur ’s ochtends aan te komen in Walvisbaai aan de kust van Namibië. Tijdens uw verblijf op zee kunt u genieten van de faciliteiten van de MSC Sinfonia die in het voorjaar van 2015 volledig gerenoveerd is. Geniet van de zon bij het zwembad en ’s avonds wordt u goed verzorgd in een van de restaurants.

Dag 3:

Walvisbaai Deze baai heeft zijn naam te danken aan de hoge concentratie plankton in het water. Hierdoor zijn er in bepaalde delen van het jaar veel walvissen. Langs deze prachtige dieren varen is een zeer bijzondere ervaring. Walvisbaai is geschikt voor natuurliefhebbers, naast walvissen zijn hier ook robben, dolfijnen en heel veel verschillende vogelsoorten te vinden.

Dag 4 t/m 11:

Zeedagen en Dakar De vierde tot en met de tiende dag zijn dagen op zee. Na zeven dagen aan boord van het MSC Sinfonia, waar u zich heeft kunnen vermaken bij één van de twee zwembaden, of uw swing heeft kunnen oefenen met de golfsimulator, komt u aan in Dakar, de hoofdstad van Senegal. Waarschijnlijk kent u de stad vooral vanwege de ‘Dakarrally’. Eenmaal van boord zal u ontdekken dat de stad meer is dan de rally. Geniet van de architectuur en de invloed die de Fransen hebben gehad op de stad. Vanwege de gunstige ligging is Dakar een doorvoerhaven voor zowel handel in Europa als in Amerika.

MSC - Strand

Dag 12 t/m 14:

Subtropisch Gran Canaria Na Dakar volgen weer 2 dagen op zee waarin naar Gran Canaria gevaren wordt. Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden en met het subtropische klimaat op het eiland is het goed toeven op een van de stranden. Iets anders dan strand? Trek een stukje het binnenland in om de diverse flora en fauna op het eiland te ontdekken. Vanuit Gran Canaria volgt een dag op zee om de volgende ochtend aan te komen in Tanger.

MSC - Tanger

Dag 15 & 16:

Tanger was vroeger een piratenstad. Nu komen de meeste ferry’s vanaf Spanje aan in deze sfeervolle stad met karakter. Bezoek een soek en drink zeker een Marokkaanse muntthee. Laat u tijdens het drinken van deze thee niet verrassen door de hoeveelheid suiker in het kopje, de bevolking van Tanger houdt van zoet. Na vertrek uit Tanger vaart u de Middellandse Zee op, waar de eerste volgende stop La Valletta op Malta is.

Dag 17 t/m 19:

La Valletta Malta wordt ook wel het eiland van levensgenieters genoemd. Niet alleen omdat de zon er bijna altijd schijnt en het water er prachtig blauw is, maar ook door de culturele geschiedenis en gezellige sfeer. Dit komt ook terug in La Valletta, de hoofdstad van Malta die opgenomen is op de UNESCO werelderfgoed lijst. Bezoek zeker St. John’s Co-Cathedral, die aan de binnenkant bedekt is met bladgoud. Daar kunt u ook de onthoofding van St. John zien, een van de bekendste werken van Caravaggio.

Dubrovnik

Dag 20 & 21:

Oud en nieuw Dubrovnik De indruk die La Valletta heeft achtergelaten kunt u rustig verwerken tijdens de dag op de Middellandse Zee die volgt, om de volgende ochtend wakker te worden met zicht op Dubrovnik. Het oude centrum van de stad in autovrij, dus u kunt in alle rust om u heen kijken naar de mooie kerken, pleintjes, paleizen, musea en fonteinen.

Dag 22 & 23:

Prachtig Italië Vanuit Dubrovnik vaart u naar Ancona. Bezoek de Duomo, of slenter door een van de parken op de heuveltoppen met een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee. Aan het einde van de dag stapt u weer aan boord van de MSC Sinfonia om de volgende ochtend aan 8.00 aan te meren in Venetië. Eén tip: zet uw wekker, want het is een aankomst die u niet wilt missen.