Op z’n Duits door de Caribbean

strap-tag-medewerkerOns gesprek begint wat onwennig bij het opschrijven van naam en leeftijd, want Martine is bijna jarig en is net getrouwd. Maar dat geeft extra leuke input voor de cruise die we bespreken, want dat was haar huwelijksreis. Een prachtige en gepaste aanleiding om maar gelijk een échte cruise te maken: 15 dagen lang met de AIDAbella door de Caribbean. ‘Dat doe je niet zomaar en het is best kostbaar, maar dezelfde reis maken door te eilandhoppen is veel duurder!’. Tip 1 is binnen.

Was dit dan ook je eerste cruise?

Nou bijna. Ik werk pas een jaar bij cruisewinkel dus ben tot nu toe één keer op studiereis geweest, maar dat was een vrij korte trip, ook met AIDA trouwens. Dus dit was wel mijn eerste échte cruise. Gelukkig staat de volgende nu al in mijn agenda!

Want het is dus wel bevallen begrijpen we?

Ja zeker. De redenen worden vaker genoemd, maar het is echt zo: je vaart met je eigen hotelkamer van plaats naar plaats, ziet steeds nieuwe bestemmingen en ondertussen word je prima verzorgd. Heerlijk vakantie vieren dus.

Op huwelijksreis, nog iets bijzonders gedaan?

Toen we in onze hut kwamen – een mooie buitenhut met balkon! – stond er een fles champagne klaar, dat was een gave verrassing. Verder hebben we alle dagen samen in de buffetrestaurants gegeten. Er zijn geen vaste dinerzittingen, je kunt gewoon aanschuiven wanneer het jou uitkomt, wel op de tijden van het diner natuurlijk. Eigenlijk hebben we vooral genoten van rust en lekker niets doen, want we waren drie dagen ervoor getrouwd dus het was wel druk genoeg geweest.

Page11_7

Hoe was de sfeer aan boord op de AIDAbella?

Erg relaxed. Het is niet zo’n groot schip, ongeveer 2.000 gasten. Echt allerlei verschillende soorten mensen en ook van allerlei leeftijden. Jonge gezinnen, stellen zoals wij, ouderen… Wat me wel opviel was dat bijna iedereen uit Duitsland kwam, AIDA is natuurlijk ook Duits. Het personeel spreekt overigens allemaal prima Engels, maar dat zijn dan ook vooral Aziaten.

Duits is dus de voertaal aan boord?

Dat hangt er een beetje vanaf. Voor het entertainment vaak wel, dus daar zaten we weleens te luisteren en dan begon ineens iedereen te lachen – grap even gemist dus. Gelukkig is dat bij een goochelshow wat makkelijker! Maar op excursies werd alles eerst in het Engels gedaan en daarna in het Duits. Dus wij waren samen met een ander stel uit Nederland altijd het eerste op de hoogte, soort privé-uitleg.

Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt?

Dat was eigenlijk vlak na aankomst. We waren natuurlijk eerst getrouwd, toen een lange vliegreis, een transfer naar het schip en toen een hut met koele champagne… die laat je dan natuurlijk niet staan. Maar vlak daarna hadden we de ‘sloependrill’, als iedereen aan dek moet komen en in rijen opstellen voor een eventuele evacuatie. Daar stond ik dan in het rijtje achteraan, maar alles begon ineens te draaien en weg was ik… even flauwgevallen van de vermoeidheid in combinatie met de champagne…

Page11_2

Over de route: waar ben je allemaal geweest?

Het was echt een veelzijdige cruise wat dat betreft! We hebben een groot deel van de Caribbean doorgevaren. De Dominicaanse Republiek, Jamaica, Cozumel in Mexico, Belize, Kaaimaneilanden, Tortola, St. Kitts en terug naar de Dominicaanse Republiek.

Een inkopper: wat was de mooiste stop?

Ik vond de Kaaimaneilanden echt geweldig! We hebben er een excursie gemaakt met een soort kleine onderzeeboot met heel veel glas. Dan zie je precies wat een duiker ziet, maar dan vanuit een boot. Prachtige tropische vissen, een scheepswrak, koralen… echt schitterend. Verder hebben we daar ook een schilpaddenfarm bezocht en een rumfabriek.

Page11_3

Wat wordt je volgende cruise?

Die komt er gelukkig al snel aan: met het Italiaanse MSC Cruises een weekje over de westelijke Middellandse Zee. Daar ben ik erg benieuwd naar, want dat zal weer heel anders zijn dan het Duitse AIDA in de Caribbean.

Tot slot: nog een tip voor onze klanten en lezers?

Groot voordeel bij AIDA: alle tafeldranken en fooien zijn bij de prijs inbegrepen! Dat is echt heel handig en overzichtelijk qua kosten. En verder: misschien een Duits woordenboek meenemen.

[row]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.nl/cruiseschepen/aida-cruises/aidabella” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod AIDABella(cruisewinkel.nl)[/btn_link]
[/column]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.be/cruiseschepen/aida-cruises/aidabella” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod AIDABella (cruisewinkel.be)[/btn_link]
[/column]
[/row]