Swingende salsa & opgeknapte oldtimers

Cuba, een eiland in het Caribisch gebied met vele interessante bezienswaardigheden, is een van ‘s werelds meest populaire bestemmingen voor een cruise. Leer over de interessante geschiedenis, bezoek een van de koloniale steden of de tabaksplantages in het binnenland. Geniet van prachtige stranden , soms verlaten of soms levendig, met gezellige strandbarretjes voor een koude Cuba Libre en swingende muziek. Boek een excursie met een rondleiding door Santiago de Cuba of ervaar de easy-going levensstijl in de hoofdstad Havana met zijn 2,5 miljoen inwoners.

Havana

Havana is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Cuba. In deze stad zijn goed de oude Spaanse invloeden terug te zien in de gebouwen. Ook de Amerikaanse invloeden kan men hier terugvinden, met name in de klassieke auto’s en de straatnamen. Daarbij bevindt zich hier een replica van het capitool van Washington. Verder kan je hier de bekende Cubaanse sigaren vinden en hoor je op veel plekken muziek klinken. Enkele bezienswaardigheden van de stad zijn het museum van de revolutie, het oude gedeelte van Havana en Hotel Nacional.

Middelpunt van de Caribbean

De Republiek Cuba is een eiland voor de kust van Amerika en is één van de Caribische eilanden. Een Cuba Cruise gaat vaak niet alleen naar dit grootste Caribische eiland, maar maakt ook uitstapjes naar de vele andere eilanden, zoals bijvoorbeeld  Jamaica en de Dominicaanse Republiek. Cuba wordt vaak “de groene kaaiman” genoemd, wat te maken heeft met de vorm van het eiland, dat wat weg heeft van een krokodil.

Beste seizoen

Cuba ligt in het tropische deel van de Atlantische Oceaan, waardoor dit eiland wordt geplaagd door tropische cyclonen tussen juni en november. Dit is ook de periode waarin het veel regent en de luchtvochtigheid erg hoog is. Echter, regenbuien duren zelden langer dan een paar uur en is door vele reizigers vaak gezien als een welkome afkoeling. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 26 ° C, waardoor Cuba het gehele jaar door interessant is voor cruises. De beste tijd om naar Cuba te reizen is november tot april, wanneer het droog is, zelden regent en de luchtvochtigheid niet zo hoog is. Twee van de schepen die Havana aandoen dit jaar zijn de Insignia en MSC Armonia.

Bekijk onze video rondleiding van de MSC Armonia

Bekijk hier alle Cuba cruises op cruisewinkel.nl, klik hier voor het aanbod op cruisewinkel.be.