Twee metropolen in één cruise

Stel u overweegt een cruise te boeken van Singapore naar Hong Kong. Een prachtige reis, waarbij u waarschijnlijk onderweg ook Vietnam, Thailand of Myanmar aandoet. We raden u dan tevens aan om uw reis te verlengen met een verblijf in Singapore en/of Hong Kong. Twee geweldige wereldsteden waar zoveel te zien is dat het zonde is er na een dag te vertrekken.

Dagje Azië

dagezieSingapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië, maar dat wil niet zeggen dat er ook maar weinig te doen is. Singapore was eerst een Britse kolonie maar is sinds 1965 een zelfstandige republiek die onderdeel uitmaakt van het Britse Gemenebest. Ook al ligt Singapore in Azië, de welvaart is er van westers niveau en het land staat ook bekend om de hoge mate van veiligheid. Singapore is een heerlijke smeltkroes van verschillende volkeren en culturen, waar u met gemak een paar dagen volop van kunt genieten. Groot voordeel van Singapore is dat de afstanden makkelijk te overbruggen zijn en de infrastructuur uitstekend is. Met het openbaar vervoer kunt u erg gemakkelijk en snel naar verschillende delen van de stad reizen. Of zelfs even naar Maleisië als u de brug bij Woodlands Crossing oversteekt…

Singapore Sling

singaporeslingEen hele mooie en interessante invulling van de dag is om simpelweg de Singapore River (te voet) te volgen. U loopt dan dwars door het centrum van de stad, langs winkelcentra, lokale markten en bezienswaardigheden. Vergeet vooral niet om hier een rondvaart van een half uur te maken. Klinkt toeristisch maar is zeker de moeite waard! Tenslotte kunt u de dag afsluiten aan de Long Bar bij het Raffles Hotel, dat vernoemd is naar de grondlegger van de handelspost Singapore: sir Thomas Raffles. In dit prachtige koloniale pand kunt u wegdromen naar vervlogen tijden, uiteraard onder het genot van een Singapore Sling, de cocktail die inmiddels wereldwijd bekend is. Maar de eerste Singapore Sling werd hier gemixt met gin, kersenlikeur en limoen.

Zwemmen op de 57e

hongkong-gardenDe volgende dag raden wij u zeker aan om naar Gardens by the Bay te gaan. Een park van meer dan 100 hectare groen waar ook een futuristisch bos van immense metalen bomen (‘Supertree grove’) is gemaakt. De overheid streeft met dit project naar een groenere stad met een (nog) hogere kwaliteit van leven. In twee gigantische kassen is hier ook een prachtige botanische tuin te bezoeken. Niet te missen in deze buurt is het Marina Bay Sands Hotel, volgens eigen zeggen ‘het meest spectaculaire hotel van Singapore’. En inderdaad, het heeft wel wat: een ‘skypark’ en infinity pool op de 57e verdieping… Wel reserveren! De dag erna bijkomen op het strand? Dat kan prima op Sentosa Island.

‘Geurige haven’

De naam Hong Kong spreekt iedereen tot de verbeelding. De officiële naam van het gebied is ‘Speciale Administratieve Regio Hong Kong van de Volksrepubliek China’. Maar de naam komt eigenlijk uit het Kantonees, en in die taal betekent Hong Kong ‘geurige haven’. Dat spreekt al meer tot de verbeelding. Hong Kong telt ruim 7 miljoen inwoners, 1.000 keer zoveel als de 7.000 inwoners halverwege de 19e eeuw, toen het gebied nog onder de Britse Oost-Indische Compagnie viel en een Britse kroonkolonie werd. Inmiddels is Hong Kong dus een speciale regio van China geworden. Die mengeling van culturen is in de stad goed te horen en zien. Handig is dat u er met Engels prima terecht kunt, maar op straat zijn de borden van winkels vaak onleesbaar voor ons, tenzij u Kantonees kunt lezen…

Geen rust

hongkong-geenrustIn Hong Kong is zoveel te zien en te doen dat u een keuze zult moeten maken. Indrukwekkend is in ieder geval het uitzicht vanaf Victoria Peak, de hoogste berg van Hong Kong – prima bereikbaar met een speciale tram. Slechts 552 meter, maar het uitzicht is imponerend: u ziet de haven, de stad en de wolkenkrabbers in één overweldigende oogopslag. Niet voor niets komen hier per jaar 7 miljoen bezoekers en daarmee is het de drukst bezochte attractie van de stad. Rustig is het overigens nergens in Hong Kong. Voor een korte ontspanning in de stad kunt u de langste roltrap ter wereld nemen (800 meter) die u in 20 minuten 135 meter hoger of lager in de stad afzet. Buiten de stad kunt u wel proberen tot rust te komen bij het grootste zittende bronzen Boeddhabeeld ter wereld in Ngong Ping.

Mini-cruise

Als mooie aanvulling op uw cruisegevoel adviseren we u om een tocht te maken met de Star Ferry, de veerdienst tussen Kowloon (daar meren de cruiseschepen overigens ook af) en Hong Kong Island. U vaart door Victoria Harbour en kunt genieten van een prachtig uitzicht op de skyline. En vergeet niet om ’s avonds te gaan eten en winkelen in Temple Street Market. Het wemelt er van de mensen en op straat zijn de meest exotische maaltijden te koop in kleine kraampjes. Bovendien is het hier makkelijk souvenirs vinden. Een belevenis om doorheen te wandelen!

hongkong-goedomteweten