Costa Diadema: Pracht & Praal

Vers van de pers: de Costa Diadema. Het schip is begin november van dit jaar opgeleverd en staat garant voor luxe en comfortabel reizen. Het bijzondere is dat nog maar weinig mensen u voor zijn gegaan op dit blinkend nieuwe schip. Het maakt deze winter de eerste zeemijlen in het Middellandse Zeegebied en brengt u naar steden als Marseille, Barcelona en Napels. Nieuwsgierig geworden? Op de volgende pagina’s vertellen we u alles over het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises.


 

Grootste rederij van Europa

In 1948 richtte de Italiaanse familie Costa de rederij Costa Cruises op. Door de voorliefde en de passie voor cruiseschepen van deze familie is het aantal schepen van deze rederij flink toegenomen. Met 16 schepen, die allemaal onder de Italiaanse vlag varen, en met vaarroutes over de hele wereld, is Costa Cruises uitgegroeid tot de grootste rederij van Europa. De parel van de vloot heet de Costa Diadema.

Dansen en goud

costa-diadema-4Wie Costa Diadema zegt, zegt Italiaanse pracht en praal. Dit schip is uitgerust met alle luxe en gemakken die u zich maar kunt bedenken. Zo kunt u aan de achterzijde van het schip, op dek 5, lekker buiten een drankje drinken. Op de dansvloer, ook buiten, kunt u de heupen van tijd tot tijd los gooien. Het ‘Atrium Eliodoro’ op dek 3 is het hart van het schip. De decoraties in het Atrium zijn van marmer en parelmoer en de verlichting versiert alles met een gouden gloed. Panoramaliften brengen u naar het Atrium zodat u als het ware deze betoverende ruimte ‘in valt’.

Wijn en bier

De echte wijnkenner of uitgesproken bierliefhebber voelt zich zeker thuis op de Costa Diadema. Aan boord kunt u een selectie van de beste Italiaanse en Franse wijnen proeven in de vinotheek ‘Grand duca di Toscana’. De vinotheek nodigt uit om écht even te gaan zitten en te genieten van het glas dat u voor zich heeft staan, al dan niet met een lekker kaasje erbij. Liever bier? Tegenover de vinotheek zit de bierstube ‘Dresden Green’. Hier geen Italiaanse pracht en praal maar veel hout en pullen bier. De ambachtelijke biertjes worden aan boord gebrouwen met zeewater waardoor het bier een bijzondere, ziltige smaak heeft!

Ruime keuze

costa-diadema-3De vinotheek en de bierstube zijn 2 van de 15 bars aan boord. Ruime keuze dus, ook als u bijvoorbeeld liever een cocktail drinkt. En we weten allemaal dat we naast een drankje ook graag een hapje eten. Dat kan bij één van de 7 restaurants. Zo kunt u gaan voor pizza (gemaakt door échte pizzabakkers) of voor teppanyaki. Maar u kunt zich ook volledig laten onderdompelen in de zee, figuurlijk dan, want in restaurant ‘Fiorentino’ komen de kleuren van de zee terug in het interieur. Na het eten, of beter gezegd wanneer u daar zin in heeft, kunt u een heerlijk (écht Italiaans) ijsje halen in de ijssalon, die waarschijnlijk snel de bijnaam ‘disco’ ijssalon zal krijgen door alle felgekleurde ballen aan het plafond. Een andere publiekstrekker in de ijssalon is de grote chocoladefontein. Deze moet u gezien maar vooral geproefd hebben!

Smaragdgroen

Binnen in het schip, uitgestrekt over maar liefst drie dekken, zit het ‘Teatro Emerald’. In het Nederlands ook wel smaragd genoemd, een edelsteen met een prachtige (donker)groene kleur. In dit theater is gekozen om gebruik te maken van materiaal waardoor het licht wordt weerkaatst en het hele theater ‘fonkelt’. ‘Teatro Emerald’ is daarmee de perfecte naam voor dit theater. Ga er zeker eens een kijkje nemen, dan kunt u zelf ervaren hoe het is om binnenin een edelsteen te zitten!

Star laser

costa-diadema-1Aan de jeugd is natuurlijk ook gedacht. Met de ‘star laser’, de ‘Squok club’, de discotheek, verschillende zwembaden en de ‘teen’s zone’ is het bijna te veel om op te noemen! In de ‘star laser’ kunt u samen met de kids ontdekken hoe lenig u nog bent in het doolhof gemaakt van laserstralen waar u zich doorheen moet manoeuvreren. Wanneer dit (niet) is gelukt kunnen jullie het tegen elkaar opnemen tijdens het lasergamen. Lasergamen is veel spannender dan het lijkt, de donkere omgeving geeft het net dat beetje extra! Speciaal voor de kleintjes is de ‘Squok Club’ ingericht met mooie kleuren op de wand en leuke spelletjes om te spelen. Ook is er het babyzwembad, waar u samen met uw kind zorgeloos kan genieten van het lekkere water. Zo is cruisen op de Costa Diadema een feest voor de hele familie.

500 meter promenadedek

Even de benen strekken en genieten van het weidse uitzicht op zee. De Costa Diadema heeft het langste promenadedek van de hele vloot van Costa Cruises! U kunt bijna helemaal rondom het schip lopen. Als u wel even genoeg zee gezien heeft kunt u de twee glazen mozaïeken van de Italiaanse kunstenaar Roberto Bixio bekijken, ook uniek! Daarna duikt u het wellnesscentrum in, wat verspreid over vier dekken een oppervlakte van maar liefst 7.800m2 heeft. Binnen doet het denken aan een Turkse hammam; de dampen van het Turkse stoombad komen u tegemoet. Na een heerlijk bad kunt u ontspannen bijkomen in de Finse sauna. Kiest u daarna ook nog voor één van de wellnessbehandelingen, dan kan het niet anders dan dat u zich helemaal als herboren voelt. Het allermooiste is dat de spa op dek 14 zit, helemaal bovenin het schip, dus u heeft steeds een fantastisch uitzicht op zee!

Leuke feitjes over de Costa Diadema

Op dit schip zijn bijna evenveel bemanningsleden als hutten. Zo zijn er 1.862 hutten en 1.854 bemanningsleden. Deze bemanningsleden bezorgen de bijna 5.000 passagiers aan boord van dit schip een unieke cruise. De totale lengte van het schip is 306 meter en met 37,5 meter in de breedte is het een flinke dame.

Eén van de eersten…

Als één van de eersten mee op dit schip? Dan is dit het moment om te boeken! De komende tijd vaart de Costa Diadema verschillende routes langs Italië, Frankrijk en Spanje. Wacht niet te lang en ervaar het zelf!

[row]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.nl/cruiseschepen/costa-cruises/costa-diadema” size=”medium” cls=”danger”]Costa Diadema cruiseaanbod (cruisewinkel.nl)[/btn_link]
[/column]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.be/cruiseschepen/costa-cruises/costa-diadema” size=”medium” cls=”danger”]Costa Diadema cruiseaanbod (cruisewinkel.be)[/btn_link]
[/column]
[/row]