Een plezier voor alle zintuigen: ms Koningsdam

Maak kennis met het ms Koningsdam. Vloeiende rondingen en sierlijke lijnen staan centraal aan boord. Daarnaast is dit het eerste schip in de Pinnacle Klasse, wat inhoudt dat dit schip nog ruimer is opgezet. En er zijn nog veel meer vernieuwingen…

Binnenin de muziek

koningsdam-atrium2Hopelijk heeft u straks tijdens uw verblijf op het ms Koningsdam het gevoel dat u zich binnenin een muziekinstrument begeeft. Dat is namelijk wat de architect voor ogen had toen dit schip werd ontworpen. Muziek komt ook terug in het Atrium. Het Atrium is verdeeld over drie dekken en wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur die een harp uitbeeldt. Als u door het Atrium loopt, verandert het zicht op het sculptuur waardoor er steeds iets anders te zien is. Aan het plafond van het Atrium is een groot projectiedoek gemonteerd waardoor u als het ware door een ‘dakraam’ naar buiten kijkt. Overdag is hier een stralend blauwe lucht te zien en ’s nachts een heldere sterrenhemel.

Culinaire wereldreis

koningsdam-culinairDit schip brengt u naar de mooiste bestemmingen over de hele wereld. Aan boord kunt u op culinaire wereldreis. Begin in het Grand Dutch café, dat geïnspireerd is door Nederlandse architectuur. Delfts blauw en de onmiskenbare vormen van oude grachtenpanden zijn gebruikt in de achterwanden van dit café. Na het Grand Dutch café kunt u de avond vervolgen in het nieuwe restaurant het ‘Sel de Mer’, waar u de lekkerste visgerechten geïnspireerd door de klassieke Franse keuken kunt proeven. Liever geen Frans, dan kunt u terecht in het Italiaanse Canaletto. Het leuke van dit restaurant is dat u hier vooral kleine hapjes kunt bestellen zodat u van alles kunt proeven en gezellig samen kunt delen. Italiaanse ‘tapas’ dus… Gaat u op culinair gebied liever buiten de Europese landsgrenzen? Dan kunt u een bezoek brengen aan het oosterse Tamarind. Dit is genieten van de Aziatische, Chinese en Japanse keuken. Tijdens de lunch wordt hier onder andere vers gestoomde dim sim geserveerd. De inspiratie voor de menu’s komt uit verschillende elementen uit de natuur zoals water, hout, vuur en aarde. Tijdens het eten heeft u ook nog eens een fantastisch uitzicht. Dit restaurant is namelijk gelegen op het panoramadek waardoor u kunt genieten van de uitgestrekte zee of de stad waar het schip op dat moment ligt.

Zelf aan de slag

koningsdam-kokenOverdag kunt u naar een kookdemonstratie van één van de chefs kijken. Gaat u liever zelf aan de slag? Dat kan! Zet de pannen op het vuur in de open keuken onder begeleiding van de chefs. Wees niet bang, tijdens het diner zijn er alleen professionele koks in de keukens van de restaurants te vinden. Nog een leuk weetje: In het ‘Culinary Arts Centre’ zit naast de keuken een kas, waar de chefs dagelijks verse kruiden uit kunnen halen. Gaat u liever cocktails shaken, dan kunt u samen met het barpersoneel uw eigen cocktail maken en geven zij uitleg over de beste wijn/spijs combinatie.

Helemaal nieuw

Nieuw aan boord van het ms Koningsdam zijn de 12 één-persoonshutten. Hiermee is Holland America Line de eerste cruisemaatschappij die extra aandacht besteedt aan mensen die alleen reizen. Ook nieuw; de familiehutten. Hier kunnen gezinnen met 5 personen in alle rust en luxe met elkaar van de cruise genieten. De familiehutten beschikken over twee badkamers, één met douche en de ander met douche in bad. Kiest u voor een familiehut, dan heeft u extra veel ruimte, de hutten variëren qua oppervlakte tussen de 43 en 79 vierkante meter en beschikken altijd over een veranda.

Vertrek uit Nederland

De wortels van Holland America Line liggen in Nederland. Dat zij hier nog steeds mee verbonden is, komt terug in de naam van dit schip – vernoemd naar de nieuwe koning Willem-Alexander. Het ms Koningsdam vertrekt regelmatig vanuit Amsterdam. Het is overigens niet het enige schip van Holland America Line dat vanuit Nederland vertrekt. Ook het ms Prinsendam, vanuit IJmuiden en het ms Rotterdam, vanuit Rotterdam (hoe kan het ook anders) varen de wereld over. Hierdoor is er een capaciteit van 50.000 bedden met vertrek uit Nederland op de schepen van Holland America Line.

Over het ms Koningsdam

Het ms Koningsdam is 297.2 meter lang en 35 meter breed en kan niet terecht in ondiepe havens. Dit komt omdat het een diepte heeft van 7.95 meter. De maximale snelheid is 22 knopen per uur, omgerekend is dit 41 kilometer per uur. In totaal zijn er 13 dekken beschikbaar voor passagiers en alhoewel de voertaal op het schip Engels is, wordt er waar mogelijk Nederlands gesproken. Ook leuk om te weten is dat Holland America Line in sommige havens een nacht blijft liggen zodat de gasten die stad ook ’s avonds of bij nacht kunnen ontdekken.

Leuk om te weten:

In 2016 zijn er diverse vertrekken gepland met het ms Koningsdam. De eerste cruise is in het voorjaar van 2016 vanuit Rome, langs de Griekse Eilanden en Turkse schatten. Daarna komt het schip voor de doopcruise vanuit Rome naar Amsterdam. De officiële naamgeving zal plaatsvinden in Rotterdam. Daarna zal het schip gaan varen vanuit Amsterdam naar verschillende bestemmingen. Zo vertrekt het schip een aantal keer naar Noorwegen of kunt u kiezen voor een cruise langs de Britse Eilanden en IJsland. Tot slot behoort een cruise over de Oostzee, die historische culturele locaties in Denemarken, Duitsland, Estland, Rusland, Finland en Zweden aandoet tot de mogelijkheden. Voor ieder wat wils en allemaal nog te boeken, wacht dus niet te lang!

koningsdam-cruises