Emiraat van eindeloze mogelijkheden

Denkend aan Dubai is er zo veel om op te noemen: het hoogste gebouw ter wereld, eilanden in de vorm van een palmboom, de indoor skibaan bij 45 graden, maar ook traditionele soeks en authentieke ‘dhows’. Het valt zo gek niet te bedenken of het is mogelijk in Dubai. Zo is er voor ieder wat wils tijdens een bezoek aan Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten met AIDA Cruises.


emiraten-shipOnze cruise met AIDA Cruises begint in Dubai, waar men betaalt met Dirham en iedereen de ‘Burj Al Arab’ kent. De opmerkelijke vorm van het gebouw is geïnspireerd op het zeil van een ‘dhow’: een traditioneel Arabisch schip. Dit 7-sterren hotel van binnen aanschouwen?
Reserveren is een must! Ook als u alleen even wat wilt drinken. Zonder reservering is het gebouw alleen van de buitenkant en vanaf een afstandje te bewonderen. Niet getreurd, de Porsches en Rolls-Royces die buiten regelmatig te zien zijn maken veel goed.

Recordhouder

Van de ‘Burj Al Arab’ naar de ‘Burj Khalifa’. Deze wolkenkrabber reikt maar liefst 828 meter de hemel in en is daarmee het hoogste gebouw ter wereld. ‘Burj Khalifa’ betekent ‘Toren van Dubai’. Deze naam draagt het met recht, met 163 verdiepingen, het hoogste observatiedek en de langste lift ter wereld. In deze toren bevindt zich ook nog eens het eerste hotel ter wereld dat volledig  ontworpen is door Giorgio Armani. Een must voor elke modeliefhebber!

 Shoppen

Naast het hoogste gebouw heeft Dubai ook het grootste winkelcentrum ter wereld. In de ‘Dubai Mall’ zijn maar liefst 1200 (!) winkels te vinden. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er in datzelfde winkelcentrum een aquarium én een pretpark te vinden voor iedereen die geen zin heeft om te winkelen. Om het af te maken zijn onder hetzelfde dak talloze restaurants, bioscopen en een ijsbaan te vinden. De ‘Dubai Mall’ is een ervaring op zich en zeker de moeite waard om even van binnen te bewonderen.

Indoor skiën

Dat Dubai een stad van extreme mogelijkheden is, is intussen wel duidelijk. Wie denkt aan de woes-tijn, denkt niet aan skiën. Toch is het mogelijk om de lange latten onder te binden. Met meestal een stralende zon en gegarandeerd géén sneeuw (buiten dan), is er binnen in de ‘Mall of the  Emirates’ keuze uit vijf verschillende pistes. Een uitgelezen kans om het ultieme winter- en zomer-gevoel met elkaar te combineren op één dag.

emiraten-specerijen

Traditionele soeks

Genoeg van alle moderne architectuur, westerse sferen en eindeloze mogelijkheden? Bezoek dan eens één van de soeks. Soeks zijn traditionele markten waar de geur van verse kruiden en  specerijen al van ver te ruiken is. U vindt er een kleurrijk aanbod van rode pepers, dadels en blok-ken zout, verse noten en gedroogd fruit. De be-kendste soek is de ‘Goud soek’, waar, zoals de naam al verraadt, vooral goud te koop is. Het is een hele ervaring om hier rond te lopen. Ieder-een biedt zijn beste koopwaar aan waardoor het overal fonkelt. Wanneer u iets gaat kopen, vergeet dan niet te onderhandelen over de prijs. Soms is het nodig om met een stalen gezicht weg te lopen om de beste prijs te krijgen. Oefening baart kunst!

Sultan Qaboes Moskee

emiraten-lampenNa een luxe diner en een goede nachtrust op de AIDAdiva komt u aan in Oman. Een bezoek aan de Sultan Qaboes moskee mag zeker niet ontbreken. Het bezoeken van de moskee is een bijzondere ervaring. Het begint buiten al, met het uittrekken van de schoenen. Vervolgens stapt u een grote ruimte in waar op de grond een handgemaakt Perzisch tapijt ligt en die wordt verlicht door een reusachtige kroonluchter bestaande uit duizen-den Swarovski kristallen. In de moskee is vooral goud en groen gebruikt en de versieringen op de muren en in de koepels doen u meteen beseffen dat u in een andere cultuur en oosterse sferen terecht bent gekomen. Uit respect bedekken alle vrouwen hun haren en wie te bloot gekleed is komt niet binnen.

Strand, auto’s en achtbanen

Nadat u de avond daarvoor heeft kunnen genieten van het entertainment aan boord van het schip, is de volgende aankomsthaven Abu Dhabi. Zeer bekend in én buiten Abu Dhabi is Ferrari World. Alles wat met Ferrari en snelheid te maken heeft is hier te vinden. Durft u het aan om in de snelst gelanceerde achtbaan ter wereld te gaan zitten die een maximale snelheid van 240 km per uur haalt?! Gaat u liever niet naar Ferrari World dan kunt u een wandeling maken over ‘Corniche   Road’. Deze straat ligt parallel aan de kust en hier is een prachtige boulevard langs het strand. Aan het einde van deze boulevard zit het 7-sterren hotel ‘the Emirates Palace’. Hier kunt u zonder reservering naar binnen. En dat is de moeite waard want dit architectonische hoogstandje is voorzien van het mooiste marmer en goud. Geniet even van deze overweldigende luxe voordat u, een hele ervaring rijker, weer terugkeert aan boord.

[row]
[column lg=”12″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.nl/start/list.reisen.php?sortby_xml=REIBILLIGPREIS&epp=10&lanid=54&REISEBEGINNVON=&REISEENDEBIS=&reidauer=&schid=&REIKLASSEs=” size=”medium” cls=”warning”]Cruiseaanbod Dubai, Emiraten en Midden Oosten (cruisewinkel.nl)[/btn_link]
[/column]
[column lg=”12″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.be/start/list.reisen.php?sortby_xml=REIBILLIGPREIS&epp=10&lanid=54&REISEBEGINNVON=&REISEENDEBIS=&reidauer=&schid=&REIKLASSEs=” size=”medium” cls=”warning”]Cruiseaanbod Dubai, Emiraten en Midden Oosten (cruisewinkel.be)[/btn_link]
[/column]
[/row]