Historie, charme en stijl

De Middellandse Zee heeft het mooiste wat het klimaat en de geschiedenis in Europa te bieden heeft. Op zee betovert het azuurblauwe altijd en brengt ons tot rust. Aan de wal kunnen we genieten van zowel een schitterende natuur als een rijke historie die ons honderden en op sommige plaatsen duizenden jaren terugbrengt.


middelandse-zee-factsJe valt van de ene verbazing in de andere. Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije hebben dat allemaal gemeen terwijl de landen elk weer hun eigen charme en karakter hebben. Het is het gebied waar de Celebrity Equinox schitterende routes aflegt.

Het bijzondere blijft dat u een stap terugdoet in de geschiedenis van onze beschaving. Het is niet alleen dat besef maar ook het vaak fantastische weer en het plezier van goed eten en drinken die de tocht over de Middellandse Zee zo bijzonder maakt. En juist door al deze aantrekkelijke ingrediënten spreken de steden die worden aangedaan tot de verbeelding.

De routes die worden gevaren gaan van oost naar west en van west naar oost. De mogelijkheden zijn er te over om bestemmingen, routes en duur van de reis te combineren. Klassiek zijn natuurlijk de bestemmingen Rome, Venetië, Florence, Barcelona Athene en Kusadasi. De laatste haven is de poort naar Ephesus waar een van de grootste Romeinse opgravingen ter wereld te bewonderen is. Naarmate u verder naar het oosten gaat wordt de cultuur steeds ouder. Wat dat betreft is Barcelona een stap in het heden. De stad van kunstenaars met Antoni Gaudi, Pablo Picasso en Salvador Dali als belangrijkste ambassadeurs. De geschiedenis rondom de Sagrada de Familia blijft verbazingwekkend interessant. Een bijna onmenselijk gebouw. Culinair heeft de stad natuurlijk ook veel te bieden in de restaurants op alle niveaus.

Meer naar het oosten komen we bij Cannes en Nice. De twee steden aan de Middellandse Zee stralen grandeur uit. Het tempo van leven ligt niet hoog. De terrassen zijn uitnodigend. Hoewel Cannes natuurlijk een grote stad is, gaat de meeste aantrekkingskracht uit van de Croisette. De boulevard waar jaarlijks het filmfestival wordt gehouden. Paraderen langs zee is een dagelijkse bezigheid voor de plaatselijke bevolking. Italië is het land van de passie, de stijl en schoonheid. Het is een genot om alleen al naar Italianen te kijken. Het land is gezegend met een geweldig culinair niveau. Zalige gerechten met heerlijke wijnen. Met Rome als ultieme hoofdstad. Maar ook met bijzondere bestemmingen zoals Venetië. In alle opzichten gedomineerd door het water. En gevormd door de rijke geschiedenis. En natuurlijk Florence. Stad van de kunst bij uitstek met de Ponte Vecchio als een van de vele bezienswaardigheden. En Napels is misschien wel de meest Italiaanse stad die er is.

Na Italië gaan we richting Griekenland nog meer terug in de tijd. Historie is de basis van Athene met de Acropolis hoog boven de stad als teken van de rijke geschiedenis die Athene meedraagt. Onder aan de Acropolis, aan de oostkant, vindt u de wijk Plaka, een doolhof van straatjes diverse winkeltjes, restaurantjes en terrassen. De Griekse eilanden hebben weer hun eigen identiteit. Wie ooit op bijvoorbeeld Mykonos, en het schilderachtige Santorini is geweest wil er steeds weer naar terug. Overigens blijft de Griekse geschiedenis niet beperkt tot het land zelf. Vlakbij de levendige Turkse havenplaats Kusadasi ligt Ephesus. Daar bevindt zich een van de grootste vindplaatsen uit de Griekse oudheid.

[row]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.nl/cruiseschepen/celebrity-cruises/celebrity-equinox” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod Celebrity Equinox (cruisewinkel.nl)[/btn_link]
[/column]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.nl/cruiseschepen/celebrity-cruises/celebrity-equinox” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod Celebrity Equinox (cruisewinkel.be)[/btn_link]
[/column]
[/row]