Japanse eilanden en wilde natuur van Alaska

Cruise van het land van de sushi naar het land waar beren zalm vangen. Van 6.852 eilanden naar de 49e staat van de Verenigde Staten van Amerika. Japan is het land van de ‘rising sun’, Amerika het land van ‘the American Dream’. Een bijzondere combinatie van twee werelden, te beleven in de ‘Hollandse’ luxe aan boord van het ms Volendam, een reis om nooit te vergeten.

Cruise - ms Volendam

Haven van de toekomst

Deze cruise vertrekt vanuit Yokohama, op Tokyo na de grootste stad van Japan. Samen met Nagoya is het ook één van de grootste havensteden van Japan. De Passenger Terminal van Yokohama, Osanbashi Yokohama International Passenger Terminal genaamd, is ook voor mensen die niet op cruise gaan een favoriete hotspot in town. Vanuit de ‘Landmark Tower’ heeft u namelijk een prachtig uitzicht over de haven en de wijk Minato Mirai. Minato Mirai wordt ook wel de haven van de toekomst genoemd. Met de prachtige skyline en rustgevende atmosfeer is deze plek een bezoek (en foto!) waard, al dan niet terwijl de zon in zee zakt.

Cruise - Tokyo

Het blauwe bos

Vanuit Yokohama vaart u in noordelijke richting naar Aomori. Letterlijk vertaald betekent dit het blauwe bos, maar meestal wordt het groene bos als vertaling gebruikt. Aomori heeft haar naam te danken aan een stuk bos op een heuvel dat vlak naast de stad ligt en vroeger door vissers werd gebruikt als herkenningspunt. Vissers hebben ook nu nog een grote invloed op de stad. Zo staat de stad bekend om de vangst van kleine zeevruchten maar ook van coquilles en kabeljauw. De vangst van de vissers en andere producten liggen uitgestald in Shinsen Ichiba. Dit is de markt in Aomori en geeft een kijkje in het Japanse dagelijkse leven. Als u deze markt bezoekt, proef dan het traditionele ‘sanshokudon’, een rijstgerecht met coquilles en kuit van verschillende vissen waaronder de zee-egel.

Hollandse grachten

Eenmaal terug aan boord kunt u voor de avondmaaltijd terecht in een van de restaurants op het ms Volendam waar u voor iets anders kunt kiezen dan zee-egel. Om de daarop volgende drie dagen Japan verder te ontdekken in Otaru, Hakodate en Kushiro. Otaru doet enigszins Hollands aan, met sfeervolle grachten die uitnodigen tot een wandeling. Vanaf de grachten is het een kleine wandeling naar Sakaimachi Street, een levendige winkelstaat waar nog goed te zien is hoe Otaru eruit heeft gezien rond 1900.

Makaken

De stad Hakodate was een van de eerste Japanse havens die open ging voor internationale handel. Hierdoor heeft de stad zich snel kunnen ontwikkelen tot een florerende stad. De beste plek om over de hele stad uit te kijken is de Hakodateberg waar ook de Makaken, apen, leven. Zij worden ook sneeuwapen genoemd, waarschijnlijk door hun wit/grijze vacht die eruit ziet als dons (zacht en aaibaar). In het wild zijn deze apen niet altijd te zien maar in de tropische/ botanische tuinen bij Yunokawa Onsen wel. In dit gebied bevinden zich ook een aantal hotsprings. U kunt de apen bezoeken en kijken hoe zij (met een beetje geluk) het warme water inspringen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een spa te bezoeken en zelf een bad te nemen.

Cruise - Japan

Internationale datumgrens

Vanuit Kushiro, omringd door prachtige natuurparken maakt het ms Volendam de oversteek over de Grote Oceaan naar Alaska. Tijdens de oversteek wordt op de eerste dag de internationale datumgrens overgevaren waardoor het voor u ineens een dag later is. Na zes dagen op zee, waardoor u uitgebreid heeft kunnen genieten van alle faciliteiten die het ms Volendam te bieden heeft, komt u aan in Alaska, Verenigde Staten.

Hoge Noorden

Het gebied is wilder, de natuur is ongerepter, de bergen zijn er hoger en de gletsjers ijziger. U bent er: Alaska! Net zoals in het hoge Noorden van Scandinavië is het hier in de winter volledig donker en blijft het op de langste dagen van de zomer altijd licht. De temperatuur ligt rond de 12 graden Celsius, een comfortabele temperatuur om de wildernis te ontdekken.

Cruise Alaska

Glacier Bay

De naam zegt het al, dit gebied is rijk aan gletsjers en alleen via het water of de lucht te bereiken omdat er geen wegen naartoe lopen. Een van de bekendste gletsjers in dit gebied is de Muir, die drie kilometer lang is en zo’n 80 meter hoog. In totaal kent het gebied zestien gletsjers waarvan er twaalf ijsbergen afzetten in de baai. Dit zorgt voor spectaculaire ijsformaties en prachtige uitzichten. De kans dat u tijdens deze cruise een walvis ziet zwemmen is trouwens ook aanwezig, zij verblijven graag in deze koude wateren. Aan land leven onder andere sneeuwgeiten, beren en herten.

Cruise - Glacier Bay

Skyline en besneeuwde bergtoppen

De cruise eindigt in Vancouver, Canada. Na een aantal dagen indrukwekkende natuur is het waarschijnlijk even wennen om een grote stad te zien opdoemen. In de stad zijn verschillende stadsparken en een wandeling over de Capilano Suspension Bridge is aan te raden om het ‘buiten’ gevoel nog even vast te houden. De stad maakt het gemis van de natuur meteen goed met een prachtige skyline. Dit levert een adembenemend panorama op met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.

Cruise - Vancouver

[row]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.nl/cruiseschepen/holland-america-line/ms-volendam” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod MS Volendam (cruisewinkel.nl)[/btn_link]
[/column]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.nl/cruiseschepen/holland-america-line/ms-volendam” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod MS Volendam (cruisewinkel.be)[/btn_link]
[/column]
[/row]