Klein, maar heel erg fijn

Varen alsof u op uw privé-jacht bent. Met personeel, dat wel. En een 6-sterren service, twee uitstekende Franse restaurants, een spa en wellnesscentrum en een reeks aan excursie-mogelijkheden. Toch nog even een stuk meer dan een privé-jacht te bieden heeft. Dat is de belofte van Ponant, de enige Franse cruisemaatschappij ter wereld. Het blijft niet bij een belofte: Ponant maakt het waar!


In 1988 had een aantal jonge, net afgestudeerde koopvaardij-officieren een droom: voortzetting van het roemruchte Franse maritieme verleden door met kleinschalige luxe schepen onder de Franse vlag te varen. En die droom is werkelijkheid geworden met rederij Ponant als bewijsvoering. Het eerste schip van de rederij, het legendarische zeiljacht Ponant (bouwjaar 1991), is nog altijd in bedrijf. Daarnaast zijn er in 2010, 2011 en 2013 schepen aan de vloot toegevoegd en staat voor 2015 het nieuwste schip Le Lyrial op het programma. De vloot is dus uitermate jong en modern!

seabourn-2

French touch

Ponant is een Franse rederij en dat merkt u niet alleen aan de vlag op de schepen. De inrichting is uiterst stijlvol, de restaurants zijn op de Franse keuken gebaseerd, de accessoires in de badkamer zijn van l’Occitane, in de winkel treft u artikelen van Lacoste aan en de sfeer is er uiterst relaxed. Wel handig om te weten: u bent in de Engelse taal ook prima te verstaan aan boord, want de bemanning spreekt naast Frans ook vloeiend Engels.

Intieme sfeer

De schepen van Ponant zijn voor een cruiseschip ‘klein’ te noemen: de vier nieuwste schepen hebben een capaciteit van zo’n 260 gasten. Dat is dus echt een intieme sfeer waarbij u zich op uw eigen jacht waant. Het personeel heeft dan ook alle tijd voor u en er is volop ruimte: in de restaurants, aan de bar, bij het zwembad. Mocht u nog meer willen relaxen dan u aan boord sowieso al doet, dan kunt u terecht in het spacenter dat in de vier nieuwste schepen aanwezig is. In de lounges worden lezingen gegeven en in het theater kunt u kiezen uit een gevarieerd aanbod aan entertainment.

seabourn-3

Overal 6 sterren

Dat is de belofte van Ponant: luxueus en kleinschalig cruisen. Dat betekent niet dat er een verplicht karakter heerst. Integendeel, de sfeer is uiterst ontspannen. Uiteraard dineert u ‘smart casual’, maar het woord ‘casual’ zegt hier al genoeg. Intiem, maar op niveau, zo zouden we de sfeer willen omschrijven. Zo ziet ook uw hut eruit, meestal voorzien van balkon – of laten we zeggen ‘veranda’. Ook 6-sterren: vanaf april 2015 geldt aan boord het ‘open bar’ principe: alle drankjes (en fooien) zijn inclusief.

Klein is ook handig

De schepen van Ponant zijn beduidend kleiner dan die van andere cruisemaatschappijen. Daar heeft u niet alleen profijt van wat betreft drukte aan boord, maar ook in routes en aanleghavens. Want uiteraard kunnen kleinere schepen naar veel meer havens varen dan de grote. Zo doen de cruises van Ponant niet alleen de echte grote bekende havens aan, maar worden die afgewisseld met kleinere bestemmingen, waar diezelfde intieme sfeer heerst als aan boord.

seabourn-4

Cruiseaanbod

Ponant biedt reizen op alle continenten aan. Deze schepen hanteren een zomer- en winterschema. In de zomer bevinden de schepen zich in Alaska, Canada en Groenland, Japan en Zuid-Korea, Noord- Europa en het Middellandse Zeegebied. In de winter verplaatst de vloot zich naar onder andere Antarctica, Singapore, Indonesië, de Filippijnen, de Kaapverdische Eilanden, Australië en Nieuw Zeeland en Zuid-Amerika en de Caribbean. De meeste reizen met Ponant duren één tot twee weken.

6-sterrenexpedities

Al meer dan 15 jaar organiseert de rederij luxe expedities in de poolgebieden. Dat klinkt vreemd want een expeditie betekent toch meestal enigszins ‘afzien’? Niet bij Ponant. De schepen zijn ondanks hun luxe gebouwd op varen in deze gebieden waarbij veel aandacht aan duurzaamheid is besteed. Zo is er een systeem dat voorkomt dat het anker schade aanricht wanneer het wordt uitgeworpen en zijn de schepen voorzien van stille, elektrische voortstuwing voor deze gebieden. Tijdens de poolexcursies gaat u meermaals van boord in kleinere Zodiac-boten onder deskundige begeleiding van biologen en wetenschappers. Naast de poolgebieden biedt Ponant ook expedities aan in Oceanië en Zuid-Amerika. Bij al die expedities blijft de 6-sterrenformule van Ponant absoluut overeind!

[row]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.nl/ponant” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod Ponant (cruisewinkel.nl)[/btn_link]

[/column]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.be/ponant” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod Ponant (cruisewinkel.be)[/btn_link]
[/column]
[/row]