Singapore Stedentrip

Bij een stedentrip zult u al snel denken aan een Europese stad of een andere bestemming op korte vliegafstand. Dus toen Holland America Line, Seabourn en Singapore Airlines cruisewinkel uitnodigden voor een driedaags bezoek aan Singapore, moesten we de email toch even twee keer lezen. Ondanks de lange vlucht was er geen enkele twijfel over deelname, deze geweldige kans moest uiteraard gegrepen worden!

Op vrijdag vertrokken we met Singapore Airlines voor een 12 uur durende vlucht, welke ons 11.000 km verder in Singapore zou brengen. Hoewel cruisewinkel al geruime tijd met deze luchtvaartmaatschappij werkt, hadden we de service nog niet kunnen ervaren. Allereerst is het fijn dat er bij Singapore Airlines standaard 30 kilo ruimbagage meegenomen mag worden (wat voor deze driedaagse trip natuurlijk een beetje veel zou zijn), voor cruisepassagiers natuurlijk ideaal. De crew aan boord is al van verre herkenbaar door de prachtige ‘Singapore Girls’ in hun stijvolle uniform, die u gedurende de vlucht continue op subtiele wijze voorzien van maaltijden en drinken.  Aangevuld door het geluk van drie vrije stoelen naast elkaar en een uitgebreid ‘inflight entertainment’ stonden we voor we het wisten ‘ineens’ in zuid-oost Azië!

Changi Airport, zaterdagmorgen. Waar Nederland net aan de nacht ging beginnen, begon voor ons een nieuwe dag, welke in het teken stond van een tour door miljoenenstad Singapore.  Bij het uitstappen van de gekoelde aankomsthal overviel ons direct de vochtige warmte, welke zo kenmerkend is in landen gelegen op of rond de evenaar. Per busje werden we naar ons hotel vervoerd, wat tot ons enthousiasme het ‘Marina Bay Sands Hotel’ bleek. Dit hotel is één van de bekendste hotels van de stad, deze status heeft zij met name verworven door het gigantische zwembad op het dak. Vanaf hier is het uitzicht werkelijk fenomenaal! Ook de binnenkant van het hotel is niet bepaald standaard te noemen, in het midden van het gebouw is een immens atrium gecreeërd, waarin zich naast de receptie diverse restaurants bevinden. Het hotel staat verder in directe verbinding met onder andere een luxueus winkelcentrum en een metrostation.

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2015/03/shutterstock_130311470.jpg”]

 

Nadat we onze bagage op de kamer hadden achtergelaten kon de stadstour beginnen, allereerst stond Marina Bay op de planning. Hier staat het bekende ‘Merlion statue’, het symbool van Singapore met het lichaam van een vis en de kop van een leeuw. ‘Singapura’ (leeuwenstad) is de originele naam van de stad, de vis verwijst naar de oorsprong van Singapore als klein visserstadje. Het busje voerde ons toen door de verschillende wijken die de stad rijk is, waaronder ‘Little India’, ‘Chinatown’ en de Maleise wijk. Elke wijk heeft zijn eigen charme, architectuur, koopwaar en uiteraard gerechten. Wat overal in Singapore opvalt zijn de schone straten, keurig bijgehouden plantsoenen en nauwkeurig onderhouden gebouwen. Ook is de stad continue in ontwikkeling, van onze gids vernamen we over diverse projecten en de vele extra winkelcentra welke momenteel in aanbouw zijn. Singapore is daarnaast een veilige stad en de bevolking spreekt vloeiend Engels.

Onze lunch vond plaats in een ‘hawker center’, een traditionele markt met kleine etenswinkeltjes die aan de zijkanten staan opgesteld met tafels in het midden. De keus is hier werkelijk overweldigend, de gids heeft ons dan ook maar geholpen en ons voorzien van een kipspecialiteit. Alleen rondlopen in een hawker center is al een hele belevenis, gerechten en ingrediënten die wij nog nooit gezien of geproefd hadden zijn hier onder de locals al tijden favoriet! Na de lunch stond een boeddhistische tempel op het programma, welke door haar dieprode buitenkant en snoepkleurige binnenkant een dankbaar fotografie-object vormde. Met een bezoek aan Sentosa-Island, een populair pretpark-eiland, liep de tour ten einde. Teruggekomen in het hotel wilden wij uteraard graag het beroemde zwembad met bijbehorend uitzicht eens zelf aanschouwen, bovendien leende de warmte zich uitstekend voor een verfrissende duik! ‘s Avonds werden we verrast door een flinke regenbui, wat in dit deel van de wereld vrijwel dagelijks plaatsvindt. Gelukkig zijn taxi’s overal ruimschoots voorhanden!

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2015/03/Marina-Bay-Sands-Hotel.jpg”]

 

Na genoten te hebben van welkome nachtrust (zo’n tijdsverschil is toch eigenlijk niet niks) konden we beginnen aan dag twee, een bezoek aan de Seabourn Sojourn. Dit zes sterren schip lag aangemeerd aan de cruiseterminal en zou dezelfde avond beginnen aan een 15-daagse cruise naar o.a. Thailand en Myanmar. Voor ons een uitgelezen kans dit schip te leren kennen! Aan boord van de Seabourn Sojourn wordt de passagier op alle mogelijke manieren in de watten gelegd. De comfortabele suites zijn van alle gemakken voorzien en beschikken allen over zeezicht, waarvan de meeste met een balkon. Hoewel Seabourn bij uitstek een luxe product is, is de sfeer aan boord absoluut niet formeel te noemen en kan elke passagier zijn vakantie op eigen wijze inrichten.  Het hart van het schip wordt gevormd door ‘Seabourn Square’, een ruimte waar heerlijke koffie kan worden gedronken, bestemmingsinformatie kan worden opgevraagd en waar desks staan die de receptie vormen. Persoonlijke service is een belangrijke waarde aan boord van Seabourn, zo kunnen gasten bijvoorbeeld voorafgaand aan hun cruise al doorgeven welke dranken zij in hun minibar willen terugzien, kent de crew aan boord hun passagiers al snel bij naam en weet men al na één avond hoe u uw biefstuk het liefst bereid ziet! Eten kan overigens in verschillende restaurants, waarbij in dit soort zonnige bestemmingen ‘the Collonade’ een uitkomst is. In dit buffet-stijl restaurant (waar u ook gerechten van de kaart kunt bestellen) bevindt zich een ruim deel buiten, waardoor u op het achterdek van uw maaltijd kunt genieten! Ook een zwembad is voor dit soort bestemmingen geen overbodige luxe, deze wordt aan boord van de Seabourn Sojourn geflankeerd door twee jacuzzi’s en vele ligbedden. Lunchen deden wij uiteraard aan boord en helaas moesten we daarna echt weer ontschepen, een doorreis naar Myanmar zat er voor ons niet in! ‘s Avonds bezochten wij het Raffles Hotel, waar de oorsprong van de bekende Singapore Sling cocktail ligt. Deze moesten we als echte toerist natuurlijk uitproberen en het hadden er meer kunnen zijn als we geen diner gepland hadden in het Fullerton Hotel. Laatstgenoemd hotel is dan wellicht niet zo bekend als het Marina Bay Sands Hotel, maar qua ligging ook ideaal. Vanaf de achterkant van dit hotel hebben we een lasershow aanschouwd vanaf ‘ons’ Marina Bay Sands Hotel en genoten van het uitzicht over de baai met haar verlichte wolkenkrabbers.

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2015/03/Seabourn-Sojourn-klein.jpg”]

 

Dag drie diende zich al snel aan, het was tijd voor een bezoek aan het ms Volendam van Holland America Line. Dit schip had onlangs een renovatie ondergaan, wij waren dan ook benieuwd naar het resultaat! Dit viel absoluut niet tegen, zonder af te doen aan het typische karakter en de sfeer van Holland America Line, zijn diverse vertrekken in modernere stijl ingericht en is ook het theater weer voorzien van vers pluche.  De middag, welke ter vrije besteding was, hebben wij doorgebracht in ‘Gardens by the Bay’, nog zo’n aanrader in deze veelzijdige stad. Gardens by the Bay is een park dat bestaat uit prachtige tuinen gecombineerd met futuristische bomen (Supertrees), waartussen een loopbrug is gespannen. In de hoogste Supertree bevindt zich een restaurant, wat een wijds uitzicht biedt. Tevens zijn er twee ‘domes’ opgenomen in dit complex, welke wij overigens wegens tijdgebrek niet hebben bezocht. Hierin bevindt zich o.a. een regenwoud met waterval en vele bloemensoorten. Toegang tot het park is gratis, wilt u echter een Supertree of een dome bezoeken betaalt u hiervoor een kleine entreeprijs.

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2015/03/Gardens-by-the-Bay-klein.jpg”]

 

Halverwege de avond stond helaas ons busje weer te wachten voor vervoer terug naar Changi Airport. Drie dagen in Singapore hebben indruk gemaakt, onze verwachtingen overtroffen en ons enthousiasme over cruisereizen naar Azië alleen nog maar vergroot! Teruggaan is dus niet óf, maar wanneer.

image001Bent u van plan een cruise in Azië te maken en wilt u dit combineren met een verblijf in Singapore? Onze cruisespecialisten zijn u graag van dienst met een passend advies!