Studiereis: Ermoupolis, Griekenland (dag 6)

De aankomst in het Griekse Ermoupolis vandaag markeert helaas de op een na laatste dag van wat een fantastische cruise is geweest. Morgen zullen we ontschepen in Athene, waarbij we omstreeks half 9 het schip moeten verlaten.

Het is zo’n 20 graden vandaag op het ons tot voor deze cruise onbekende eiland Syros. Het aanzicht van het stadje Ermoupolis is schitterend, de overwegend witgepleisterde huizen zijn tegen een heuvel opgebouwd, een beeld dat ons doet denken aan Santorini. Het waait stevig en de zon is het grootste deel van de ochtend nergens te bekennen. Gelukkig klaart het tijdens onze wandeling door het gezellige stadje snel op! Het toeristische seizoen is hier overduidelijk nog niet begonnen, buiten de cruisepassagiers van de Seabourn Quest zien we vrijwel alleen Grieken en krijgen we zo veel mee van het dagelijks leven op Syros. Het is bijna Pasen, een feest dat hier uitgebreid wordt gevierd. Veel Grieken doen momenteel inkopen voor de ongetwijfeld uitgebreide maaltijden die men op tafel zal zetten. Nadat we een tijdje op een terrasje hebben gezeten en hier hebben genoten van de steeds sterker wordende zon, besloten we dat het tijd is terug te keren naar het schip. Helaas moeten we onze koffer weer inpakken!

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2014/04/streetsyros.jpg”][su_spacer]

Overigens hebben we gisteravond een show bijgewoond in ‘The Grand Salon’, het theater aan boord. Deze is ingericht op een manier die voor deze rederij kenmerkend is, er is namelijk voor ieder wat wils. Mensen die de show van dichtbij willen meemaken, kunnen plaatsnemen in een van de comfortabele stoelen of banken bij de podiumvloer, mensen die liever een drankje drinken kunnen achteraan op een van de barkrukken gaan zitten. De show stond in het teken van oude filmklassiekers, waarbij vele bekende nummers gezongen werden. Dit thema is aansprekend voor een breed publiek, de show werd dan ook erg goed ontvangen!

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2014/04/Seabourn-Quest-grand-salon.jpg”][su_spacer]

Onze vlucht vanaf Athene is pas laat morgenavond, we zullen onze koffers dan ook achterlaten bij de cruiseterminal en nog een dag in deze stad doorbrengen. Middels deze weg willen we Seabourn hartelijk bedanken voor wat een geweldige ervaring is geweest. We kunnen niet anders dan deze rederij aanbevelen aan een ieder die op zoek is naar een vakantie waarbij 6 sterren service, maaltijden en faciliteiten slechts enkele van de ingrediĆ«nten zijn. Onze verwachtingen zijn werkelijk overtroffen en we hopen in de toekomst nog eens te kunnen varen met ‘onze’ Seabourn Quest!

Maike & Nikita