Studiereis: Inchecken Seabourn Quest (dag 1)

Voor je werk een week meevaren aan boord van een zes sterren rederij, daar hoef je als cruise- en zonliefhebber natuurlijk geen seconde over te twijfelen! Na twee weken geleden het bericht te hebben gehoord dat we op studiereis mochten met de Seabourn Quest van Napels naar Athene, zijn mijn collega van cruisewinkel.be en ik vandaag ingescheept aan boord van dit luxe jacht schip.

Onze eerste indruk was overweldigend, het schip lag er prachtig bij in het zonnige Napels! Aangezien deze cruise officieel begon in Barcelona, werden wij  bij de ingang speciaal opgehaald om in te checken. Na het voltooien van de gebruikelijke formaliteiten kregen we te horen dat we een van de beste balkonsuites zouden krijgen. Hier aangekomen vielen onze monden wederom open; de suite is gigantisch en van alle gemakken voorzien. Zo heeft de badkamer naast een prima douche een uitgebreid bad en luxe toiletartikelen van L’Occitane. Om ons te verwelkomen stond een goede fles champagne in een koeler met ijs te wachten, een klaarblijkelijk kenmerkende ontvangst bij Seabourn.

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2014/04/OSQ-VerandaSuite_022111.jpg”]

Terwijl we wachtten tot de lunch werd geserveerd, werden we opgehaald door een crewlid die ons samen met twee andere gasten een privé emergency drill gaf. Typerend voor Seabourn is dat men je direct herkent als nieuwe gast, aangezien men precies weet wie er aan boord is. Passagiers die langer aan boord waren dan wij, werden bij de koffie bar bijvoorbeeld keurig begroet met hun achternaam, indrukwekkend als u bedenkt dat men elke week a 14 dagen weer een volledig aantal nieuwe gasten moet leren kennen!

Toen de lunch klaar stond op het pool deck, viel ons op dat men niet beschikt over een drankenkaart, dit is ook niet nodig: alles wat u wenst is aan boord! Vanaf het moment dat je plaatsneemt aan tafel, wordt er voor je gezorgd. Nachos met verse guacamole stonden binnen een ogenblik op tafel en ook werd een speciale cocktail voor ons samengesteld.

Vervolgens was het tijd om de ligbedden bij het zwembad ‘uit te testen’. Aan zonnebrand hoef je niet te denken, de crew loopt regelmatig langs met creme in verschillende factoren. Is uw zonnebril niet meer schoon? Ook hier wordt voor gezorgd, net als voor verkoelende doekjes wanneer je in de zon ligt.

Straks staat een welkomst cocktail en een ongetwijfeld heerlijk diner op ons te wachten, tot zover zijn onze verwachtingen over Seabourn meer dan waargemaakt!

Maike & Nikita

[alerts type=”info” close=”0″ fade=”1″]Dit blog artikel maakt deel uit van een serie van artikelen t.b.v. het reisverslag van Maike en Nikita van cruisewinkel. Klik hier om alle studiereis artikelen te lezen.[/alerts]