Ultiem cruisegevoel: Wegvaren uit Venetië

Onze medewerkster Fleur Broere cruisede al eens door de westelijke Middellandse Zee, maar was toch ook erg benieuwd naar de oostelijke kant. Ze ging mee op de supermoderne Preziosa van MSC Cruises en beleefde een deel van het WK voetbal op zee, genoot van Italiaans eten en rondde de reis af met een extra dagje Venetië.

fleur-broereWelke steden heb je tijdens je cruise aangedaan?

We vertrokken vanuit Venetië, daarna Bari in Zuid-Italië, Katakolon in Griekenland, Izmir en Istanbul in Turkije, Dubrovnik in Kroatië en weer terug naar Venetië.

En, hoe was die reis?

Super! Je doet zes steden en vier landen in acht dagen! Veel afwisseling en toch geniet je ook van rust, want in de avond en nacht slaap je lekker in je eigen hut. Ik heb genoten van de oosterse sferen in Turkije maar ook van de elegantie van Venetië, dat is echt bijzonder aan cruisen.

Welke aanlegplaats vond je het leukst?

Dubrovnik was echt heel bijzonder. Nooit geweten, maar het is een prachtig vestingstadje met een heel mooi oud centrum. We hebben er lekker aan het water zitten eten en door de straatjes geslenterd.

Wat vond je van de MSC Preziosa?

Het is een groot maar erg mooi schip. Net nieuw ook natuurlijk. Wel op z’n Italiaans ingericht, met veel pracht en praal. Ik vond het zelf in de bar bij de Swarovski-trap altijd heel gezellig. Die trap zit echt vol met kristallen! Achter de bar maakten ze heerlijke cocktails en kon je lekker ongedwongen mensen kijken.

venice-4

Nog iets bijzonders aan boord meegemaakt?

Wij maakten de reis tijdens het WK voetbal en onze cabinattendant was een groot fan van ‘ons oranje’. Daar hebben we veel lol om gehad, zeker omdat Nederland het zo goed deed. De wedstrijden hebben we in een gezellige sportsbar aan boord gekeken.

Wat voor mensen zaten er aan boord?

Eigenlijk echt alles door elkaar heen. Veel families, jonge stellen zoals wij, maar ook wat ouderen. Echt een dwarsdoorsnede van jong tot oud en ook uit allerlei verschillende landen. Maar ik denk toch het meeste Italianen. Tenminste daar leek het wel op toen je met de captain op de foto mocht. Al die Italiaanse vrouwen staan rijen dik te wachten, maar de captain was eigenlijk best een oude man. Blijkbaar zijn wij Nederlanders daar te nuchter voor!

venice-2

Heb je nog een tip?

Jazeker. Je kunt op de MSC Preziosa voor een klein bedrag toegang tot het ‘Top 18’ dek boeken. Dat is dus op de 18e verdieping en dan heb je altijd een heerlijk ligbed op een rustig plekje. Plus natuurlijk een waanzinnig uitzicht!

Wat heeft de meeste indruk op je gemaakt?

Toen we uit Istanbul vertrokken was het net rond gebedstijd. Het schip gleed langzaam de haven uit en je hoorde overal de gebeden vanaf de minaretten schallen. Echt een bijzondere ervaring vond ik dat, een beetje sprookjesachtig.

venice-1

Voor welke mensen vind je deze cruise het meest geschikt?

Eigenlijk voor heel veel verschillende mensen, omdat er ook zo veel verschillende mensen aan boord waren. Ik was samen met mijn vriend, en wij hebben een super tijd gehad. Alleen als je echt rust zoekt kun je beter een andere cruise kiezen, want Italianen met kinderen, dan weet je het wel!

Waar gaat je volgende cruise heen?

In 2015 ga ik met Celebrity Cruises door de Caribbean, dus daar verheug ik me nu al heel erg op! En ik niet alleen