Zoveel meer dan zon, zee en strand

Een cruise door de Caribbean. Wuivende palmbomen, helder blauw water, een verkoelend briesje, tropische sferen… Veel mensen dromen ervan en het is al een prachtige ervaring op zich om zo’n reis te maken. Het wordt nog leuker met een paar dagen Miami aan de cruise vastgeplakt. Bijvoorbeeld in het oergezellige en hippe South Beach, of SOBE voor de kenners.


South Beach is sowieso ‘the place to be’ in Miami. Met haar opvallende art-deco panden, clubs van naam en faam, bekende restaurants en super de luxe hotels die in deze wijk te vinden zijn. Gelukkig liggen er ook betaalbare versies van mooie hotels en aantrekkelijke guesthouses in South Beach. Zeker omdat de cruisehaven van Miami zo’n beetje om de hoek ligt is de wijk uitermate geschikt om aan een cruise te koppelen. Zo zijn de Caribbean goed te combineren met een bezoek aan deze wereldstad.

miami-1

Shop ‘til you drop

Op de website van South Beach staat het als volgt: ‘The awesome shopping is an integral part of South Beach being one of the hottest destinations on the planet.’ Dit maakt wel duidelijk dat de creditcard hier handig is. Maar ook voor het shoppen geldt dat het niet per se duur hoeft te zijn. Er zijn talloze boetiekjes waar heerlijk rondgekeken kan worden en waar u andere producten kunt vinden dan in Europa. Dat alles met het kilometerslange strand op de achtergrond, waar de golven onvermoeibaar aan blijven rollen. Het strand is trouwens ook de moeite waard om even op te lopen, al was het alleen al voor de mooie (ook art-deco) huisjes waar de lifeguard zit.

The sunshine state

De straten van South Beach zijn al een bezienswaardigheid op zich. En dan bedoelen we niet letterlijk de straat, maar wel alles wat daar gebeurt. De Ferrari’s verdringen de Porches, zakenmannen in een strak pak worden afgewisseld door beachbabes met een strak lijf. Gezondheidsfreaks op rollerskates ontmoeten Amerikanen van formaat met een hamburger en een iets te grote take-away Coke… dit is de USA! Ga maar eens op een terras zitten en geniet van een uur alleen maar rondkijken, een belevenis op zich. Nog een laatste tip: neem een fototoestel mee! De panden en kleuren zijn echt prachtig om vast te leggen. Overdag mooi in pastel, ’s avonds kleurrijk in neon.

miami-5

Zon, zee en… ontdekken!

Genoeg over Miami en South Beach voor nu, al is er nog veel meer te beleven. Een cruise door de Caribbean biedt dat zeker ook! Op het eerste gezicht denkt iedereen aan zon, zee en strand, maar de Caribbean heeft veel verschillende bezienswaardigheden te bieden. Natuurlijk kent iedere cruise zijn eigen route, maar veel schepen leggen aan op plaatsen waar boeiende en verrassende excursies te maken zijn. Zoals in Jamaica, waar de geest van Bob Marley nog altijd rondwaart. Of in Mexico, het schiereiland Yucatan werd ooit bewoond door de sterk ontwikkelde Maya’s en in het uiterste oosten ervan ligt de stad Tulum. Een wandeling door het oude tempelcomplex dat pal boven de azuurblauwe zee uitsteekt geeft een mooi beeld van de voor die tijd rijke cultuur.

Geboorteplaats van Piña Colada

Een andere topbestemming in de Caribbean is Puerto Rico. Het eiland telt min of meer mee als Amerikaanse Staat, maar de ligging in de Caribbean is bepalend voor de sfeer. Zeker in de hoofdstad San Juan. Alles ademt daar Spaans koloniaal verleden, en dat klopt ook. Columbus, die onder de Spaanse vlag voer, ontdekte dit eiland in 1493 en daarmee was de Spaanse toekomst verzekerd. Een wandeling door de oude straatjes in San Juan is dan ook prachtig. Mooie smeedijzeren hekken en pastelkleurige huizen waar de klanken van de muziek uit de ramen klinken. Er zijn prachtige restaurantjes waar ook die mooie koloniale sfeer nog hangt en in San Juan ligt het café waar de eerste Piña Colada ooit werd gemixt… Vanaf het oude fort dat de haven beschermde is er een prachtig (maar wel winderig!) uitzicht op de stad. Stad, dat wel, want San Juan heeft ook een heel modern stadsdeel en telt meer dan 400.000 inwoners. Liever genieten van de natuur? Er kunnen mooie excursies worden gemaakt door het tropische regenwoud!

miami-4

Schip als ideaal vervoermiddel

Terug naar cruisen. Want de Caribbean is zeker een gebied waar het rijke cruise-gevoel optimaal beleefd kan worden. De ene aanleghaven is nog mooier dan de andere. Soms ligt het cruiseschip ongeveer op het strand: afstappen en zonnen maar! Andere keren – zoals in Puerto Rico – vaart het schip majestueus de stad binnen. Maar het overkoepelende gevoel van een machtig aanmerend schip dat mensen nieuwe bestemmingen laat ontdekken is er altijd! Zeker in een gebied met zoveel losse (eiland) bestemmingen is een schip natuurlijk het vervoermiddel bij uitstek. De Caribbean is ook zeker meer dan één cruise waard, want net als in Europa is de sfeer op de zuidelijke eilanden weer echt helemaal anders dan op de noordelijke. Afijn, dat moet u zelf maar gaan ontdekken!

miami-2

[row]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.nl/cruise/vaargebied/caribbean” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod Carribean (cruisewinkel.nl)[/btn_link]
[/column]
[column lg=”6″ md=”12″ sm=”12″ xs=”12″ ]
[btn_link url=”https://www.cruisewinkel.be/cruise/vaargebied/caribbean” size=”medium” cls=”danger”]Cruiseaanbod Carribean (cruisewinkel.be)[/btn_link]
[/column]
[/row]