Griekse oudheden en schatten van Istanbul

De cruisereis begint voor ons in de stad gebouwd op het water, Venetië. Na een kleine twee uur vliegen zijn wij aangekomen op de luchthaven Marco Polo en worden we blij verrast door de aangename temperatuur van het voorjaar. Nadat de koffers er waren gearriveerd was het tijd om richting het hotel te gaan. Hiervoor nemen we een taxi over het water, met een auto ben je namelijk nergens in Venetië! Gedurende dit korte maar indrukwekkende boottochtje wordt je meteen ondergedompeld in deze romantische stad. De mooie gebouwen, gondola’s en terrasjes doen je gelijk de Italiaanse sfeer proeven. Na een kleine wandeling door de pittoreske steegjes en straatjes komen we aan bij het hotel, met uitzicht over één van de typisch Italiaanse kanalen. Een heerlijke lokale Risotto met een bijpassende wijn maakte de avond compleet!

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2015/05/blog-Venetie1.jpg”]

 

De volgende ochtend was er nog heel even tijd om het Piazza San Marco een bezoekje te brengen. Het plein zelf is al een hele bezienswaardigheid, maar ook hier te vinden is de mooie Basiliek van San Marco met haar Romaanse beeldhouwwerk, mozaïek en marmer. Na op het plein een heerlijke cappuccino gedronken te hebben was het weer tijd voor een klein tochtje over het water, dit keer richting de cruiseterminal. Het ms Nieuw Amsterdam is een geweldig en indrukwekkend schip, gebouwd in het jaar 2010. Hier gaan we ons in ieder geval niet vervelen. Vanaf de eerste stap aan boord, voel je dat je niets meer ‘hoeft’, het genieten kan meteen beginnen! Na een heerlijke lunch op het dek in het zonnetje vertrok het schip al snel, en wat een geluk! Want Venetië is een van de mooiste havens om uit weg te varen. Je ziet de stad in één oogopslag, omringd door water met de zonsondergang op de achtergrond. Wat een heerlijk cruise gevoel!

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2015/05/blog-ms-nieuw-amsterdam.jpg”]

 

Later op de dag stond een rondleiding gepland, dit was geen overbodige luxe aangezien het een enorm schip is met vele faciliteiten en ruimtes. ’s Avonds werden wij blij verrast door het heerlijke eten in de Manhattan Dining Room, waar ook de service uitstekend was.

Na een heerlijke dag op zee te hebben gespendeerd was de volgende ochtend tijd voor onze eerste aanleghaven, Katakolon, Griekenland. In dit kleine, maar sfeervolle, stadje is Olympia te vinden. Een indrukwekkend stukje van Griekenland. Langs de ruïnes waar ook alles mooi in bloei staat liepen we richting het oude stadion. Een echte aanrader, niet alleen voor de geschiedenis liefhebbers. Hier is te zien hoe men eeuwen geleden de Olympische Spelen begon. Met een huur auto reden we van Olympia weer richting de cruise terminal waar vlakbij een rustig strandje met kraak helder water te vinden is. Even een frisse duik en opwarmen in de zon, wat uiteraard op het schip ook heel goed kan, voor we weer moesten opstappen.

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2015/05/blog-Athene.jpg”]

 

Op dag vier van de cruise leggen we ’s morgens vroeg aan in Athene, de stad van Acropolis. Omdat je dit stukje Griekenland zeker niet mag missen was dit onze eerste stop. Dit is ook zeker een aanrader, want op het heetst van de dag eten we liever een Griekse lekkernij op een schaduwrijk terrasje. De Acropolis zien we van verre al liggen en naarmate we dichterbij komen wordt het steeds indrukwekkender. De Acropolis is het hoogste punt van Athene en dus ook de uitgelezen plek om wat kiekjes van de stad te maken. Later op de dag staat het oude stadje Plaka op de planning. Hier heerst een heerlijke relaxte sfeer en de Grieken zijn erg vriendelijk. De perfecte plek om lekker rond te slenteren, souvenirs te kopen en van een koud drankje te genieten!

Terug op het schip kleden we ons om voor een avondje eten aan boord in het Aziatische specialiteiten restaurant, Tamarind. De sushi, steaks en traditionele Aziatische gerechten smaken zeker naar meer en de service is er uitstekend, welke eigenlijk op het hele schip perfect geregeld is. Op uitnodiging van de kapitein drinken we in de avond een heerlijke cocktail op het hoogste dek van het schip en sluiten we de avond af bij de swingende jazz band.

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2015/05/Katakolon-2.jpg”]

 

Op dag vijf worden we wakker en doen de gordijnen open… de Bosporus en honderden mooie moskeeën zijn ons uitzicht, we zijn in Istanbul! Na even snel genoten te hebben van het ontbijt én het uitzicht op ons eigen balkon was het tijd om deze stad te leren kennen. De Hagia Sophia en de Blauwe Moskee, die tegenover elkaar liggen zijn een echt must see. De verbazingwekkende grootte, de mooie architectuur en de duizenden kleurrijke tegeltjes zijn een lust voor het oog. De bazaar is ook een bezoekje waard als je het echte Istanbul wilt ervaren, en de lekkerste Köfte wilt proeven, het traditionele vleesgerecht van Turkije. Later bezoeken wij ook nog het Topkapi paleis, waar de Sultan vroeger woonde, een hele bezienswaardigheid. De locatie van het paleis heeft een grootte van een klein dorp, we wanen ons tussen de vele moskeeën, groene vlaktes en mooi aangeklede ruimtes. En als kers op de taart: prachtig uitzicht over Istanbul en de Bosporus, waar we ook ons schip zagen liggen!

Na een leuke theatervoorstelling op het schip en een afsluitend drankje was het de volgende dag helaas alweer tijd om terug te keren naar Nederland. Vanaf Ataturk airport vliegen we in een kleine 3 uur weer richting Amsterdam… Het was een geweldige reis!

cruisewinkel-beste-aanbieder-cruisesBent u van plan om binnenkort een cruise te gaan maken richting het historische Griekenland en de schatten van Istanbul? Onze cruisespecialisten zijn u graag van dienst voor een passend advies!