Studiereis: Heraklion, Kreta (dag 3)

Na een volle dag op zee zijn we vandaag in Heraklion op Kreta aangekomen.

Gisteren konden we op het dek genieten van een heerlijk zonnetje. Zelfs tijdens een zeedag, als alle gasten aan boord zijn, is het nog niet druk op het dek. Moeiteloos vonden wij dan ook een goed plekje aan het zwembad. ‘S ochtends stond er een presentatie van Seabourn op het programma, waarbij we te horen kregen wat deze rederij in de toekomst zal ondernemen (er komt oa een nieuw schip in 2016) en leerden wij bijvoorbeeld hoe de uitstekende bemanning wordt getraind. Erg interessant dus!

Na de rest van de dag in de zon te hebben doorgebracht, was het tijd voor het diner. Aangekomen in het hoofdrestaurant worden wij (zoals vrijwel elke avond) aan de arm van een ober naar onze tafel begeleid. Bij de heren gebeurt dit door een serveerster. Het menu is zeer uitgebreid en bestaat uit een grote variëteit aan heerlijke gerechten. Afhankelijk van de bestemming waar het schip zich bevindt, worden deze aangepast. Tijdens een dag in een haven is het overigens ook mogelijk om mee te
gaan ‘shoppen met de chef’, u gaat dan met de chefkok naar bijvoorbeeld een markt om verse ingrediënten te kopen. ‘S avonds geniet u van uw eigen aankopen! Na het diner konden we luisteren naar swingende live muziek in ‘the club’. Toch wilden we het niet te laat maken, vandaag stond immers een nieuwe bestemming op de planning!

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2014/04/Crete_Iraklio1_tango7174.jpg”][su_spacer]

Heraklion op Kreta is een middelgroot stadje, dat in ca. 10 minuten te voet gemakkelijk te bereiken is. Kleine lokale winkeltjes worden hier afgewisseld door de bekende ketens en ook de nodige Griekse souvenirs zijn ruimschoots te verkrijgen. Na het bekijken van de kerken en fonteinen in het gezellige centrum en het nuttigen van een heerlijke lunch (met tzaziki en gyros uiteraard!) zijn we per taxi de ruïnes van het paleis van Knossos gaan bezoeken. Ook deze zijn op zeer korte afstand van het centrum gelegen, in ca. 15 minuten arriveerden wij bij deze toeristische attractie. De ruïnes zijn indrukwekkend en geven nog een vrij goed beeld van de indeling van het paleis, dat zo’n 1800 jaar voor Christus is gebouwd. Na 1.5 uur hadden we het volledige complex bekeken en was het tijd om terug te keren naar de haven, waar (we kunnen het inmiddels wel zo noemen) ‘ons’ schip weer trouw lag te wachten. Op naar Rhodos!

Maike & Nikita