Studiereis: Messina, Sicilië (dag 2)

Vanmorgen werden we wakker in de haven van Messina op Sicilië, een relatief klein maar gezellig stadje die echte Zuid-Italiaanse sfeer ademt .

Allereerst stond een ontbijt in The Colonnade Restaurant te wachten. Aan boord van dit schip blijft het ons steeds verbazen hoe ruim de faciliteiten zjjn opgezet, zo konden wij direct een vrije tafel op het zonnige achterdek bemachtigen. Dat is een luxe die op grote schepen vaak niet voorhanden is, daar is het vaak goed zoeken naar een tafel op een gunstige plek!

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2014/04/Seabourn-Quest-collonade.jpg”][su_spacer]

Aan het eind van de ochtend waren we uitgenodigd voor een rondleiding op de bridge, het domein van de kapitein en zijn officieren. Hoewel de functie van de tientallen schermen en honderden knoppen voor leken als wij onbegrijpelijk leek, kregen we wel wat interessante feitjes te horen:

  • Als het schip in rustig water en bij goed weer vaart, hoeft de officier slechts bij te sturen met een stickje zo groot als een duim. Zeer bizar als u bedenkt dat het schip maar liefst 190 meter lang is!
  • De kapitein en zijn officieren hebben vanaf de brug een compleet overzicht van alles dat aan boord gebeurt, zo ziet men bijvoorbeeld aan de temperatuur in  elke passagiershut of de gasten binnen roken, zodat er meteen actie kan worden ondernomen om de veiligheid te garanderen.
  • De Seabourn Quest kan havens binnen varen waarbij er slechts 1 meter tussen de kiel en de bodem van de zee zit.
  • Bij goed weer zijn er maar 2 personen op de brug aanwezig, de kapitein houdt zich in zijn kantoor voornamelijk bezig met administratie.

Hierna was het tijd om Messina te gaan verkennen, aangezien het schip direct  aan het stadscentrum aanlegt, konden we dit makkelijk te voet doen. Het stadje is klein maar charmant. De geur van sinaasappelbomen komt je direct tegemoet, de gebouwen met hun groene luiken stralen een typisch Mediterrane sfeer uit. Na 2 uur hadden we de meeste bezienswaardigheden gehad en konden we ons storten op Italiaanse lekkernijnen als pizza en gelati, in het land van origine smaken deze nog een stuk lekkerder!

Morgen kunnen we tijdens een dag op zee verder genieten van alle faciliteiten die dit heerlijke schip te bieden heeft, we kijken ernaar uit!

Maike & Nikita

[alerts type=”info” close=”0″ fade=”1″]Dit blog artikel maakt deel uit van een serie van artikelen t.b.v. het reisverslag van Maike en Nikita van cruisewinkel. Klik hier om alle studiereis artikelen te lezen.[/alerts]