Reisverslag AIDAstella

Vier van onze medewerkers zijn afgelopen weekend aan boord geweest van de AIDAstella, het nieuwste schip van AIDAcruises. Lees hier hun reisverslag:

Op 14 maart zijn wij per vliegtuig vertrokken vanuit Amsterdam naar Hamburg om hier deel te nemen aan de cruisereis op het nieuwste schip van AIDA Cruises, namelijk de AIDAstella.

Bij aankomst op het vliegveld van Hamburg werden wij netjes opgewacht door een host van AIDA. Zij begeleidde ons naar de bus transfer die buiten voor ons klaar stond. De busreis naar de cruiseterminal duurde ongeveer een half uur en verliep erg prettig. Onderweg hebben wij de mooie stad Hamburg kunnen bezichtigen. Bij aankomst in de cruiseterminal van Hamburg konden wij nog niet inchecken en zijn wij rustig wat gaan drinken. AIDA had pendelbussen ingezet waar je mee naar het centrum van Hamburg kon worden gebracht, om vervolgens in de stad rond te kijken en wat te shoppen. Wij vonden Hamburg een erg mooie en gezellige stad!

Rond het middag uur zijn wij terug gegaan naar de cruiseterminal in te checken. Het inschepen begon om 14:00 uur. Aangekomen bij de cruiseterminal hebben wij ons aangesloten in de rij wat allemaal erg snel en soepel verliep. Toen wij ingecheckt waren en onze pasjes hadden ontvangen zijn we het schip opgegaan waar we een erg leuk welkom hadden van een fotograaf die iedereen fotografeerde met twee van de medewerkers die verkleed waren als matroos.

Na een warm ontvangst en een indrukwekkende binnenkomst aan boord hebben wij direct onze hutten opgezocht. Voor de deuren van onze hutten stonden onze koffers al netjes klaar. Wij stonden versteld van de snelle service en van onze mooie balkonhut. Op de hut lag een persoonlijke welkomstbrief klaar en ook het programma voor de avond was aanwezig. Na het bezoekje aan onze mooie hut zijn we rond gaan kijken. In het California Grill restaurant hebben wij een heerlijke hamburger gegeten. De bemanning was nog een beetje onwennig, maar wel erg vriendelijk. Na het eten zijn wij verder gaan rond lopen om het schip te bekijken. Uiteindelijk kwamen we in de AIDA Bar terecht en hebben hier lekker wat gedronken.

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2014/04/BellaDonna.jpg”][su_spacer]

Voordat wij er erg in hadden was het alweer 18:00 uur en zijn wij maar naar onze hutten gegaan om ons zelf op te frissen voor het diner. Een uur later zaten wij aan een super gezellig tafeltje in het Bella Donna restaurant waar een zeer uitgebreid buffet voor ons klaar stond. Al het eten was heerlijk vers bereid. In het Bella Donna restaurant geldt echt voor ieder wat wils. Na veel en lekker eten zijn wij een plekje gaan zoeken in het theater van 3 dekken hoog. Hier werd de fantastische mooie show Utopia gepresenteerd door het entertainment team van AIDA. De show was super om te zien en ook erg mooi gedaan met alle effecten. Het podium bewoog met de act mee en de entertainers waren verkleed in mooie kostuums. Alles was helemaal op elkaar afgestemd. Na de show ging de discotheek de Any Time open en het thema was Black & White party. Uiteraard hebben wij hier nog even een kijkje genomen en om 01:00 uur zijn we terug naar onze hutten gegaan om lekker te gaan slapen.

De volgende ochtend werden wij wakker met een prachtig uitzicht op zee en een heerlijk zonnetje. Nadat wij ons hebben klaar gemaakt zijn wij heerlijk gaan ontbijten bij restaurant de Market. Hier stond een erg uitgebreid ontbijtbuffet op ons te wachten waar we geen genoeg van konden krijgen. Om 11:00 uur kregen wij, samen met nog een aantal Nederlandse collega’s uit de reiswereld, een leuke rondleiding van Kay van AIDA Cruises. Zij heeft ons alle ins en outs van het hele schip laten zien. Het was een leuke rondleiding en wij waren erg verbaasd over alle mogelijkheden die de AIDAstella te bieden heeft. U kunt bijvoorbeeld denken aan: een kinderclub, casino, theater, 4D bioscoop, zwembad, jongerenruimte, u kunt het zo gek niet bedenken of het is aanwezig.

In de middag zijn wij weer heerlijk gaan lunchen bij restaurant Belle Donna waar ze heerlijke broodjes, pasta’s, fruit, ijs en nog veel meer lekkernijen hadden. Toen we uitgegeten waren zijn we lekker over het schip gaan wandelen en hebben we bij de winkeltjes gekeken. Op de AIDAstella is ook een Brauhaus aanwezig waar ze zelf bier maken van zeewater. Erg leuk om te zien en om te proeven voor de bierliefhebbers.

Om 15:30 uur ging het restaurant open waar je een heerlijk kopje thee of koffie kon drinken en allerlei verschillende soorten taart en cake kon eten. De Duitse versie van High Tea! Daarna zijn we lekker gaan uitbuiken en een drankje gaan drinken in de AIDA bar. Hier hebben we ook een spelletje gespeeld. In de bibliotheek zijn er een heleboel spelletjes aanwezig die iedereen kan pakken.

Rond 18:30 uur zijn wij gaan douchen om ons klaar te maken voor het diner. We aten dit keer in het East Restaurant. Ook in dit restaurant was het eten heerlijk en was er veel keus. Na het eten zijn wij een plekje gaan zoeken in het theater voor de spectaculaire Tina Turner show. Ook deze show was weer super om naar te kijken! Na de show hebben we nog een drankje gedronken in de AIDA bar en hebben we nog even iedereen gedag gezegd, want helaas komt aan alles een einde en zo dus ook aan deze fantastische cruise. Rond middernacht zijn wij lekker gaan slapen, want de volgende dag om 09:00 uur moesten wij onze hut helaas alweer verlaten.

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2014/04/Warnemunde.jpg”][su_spacer]

In de ochtend werden wij wakker getoeterd door ons schip. We deden snel de gordijnen open en waren erg verbaasd door het leuke ontvangst. Er stonden allemaal mensen te zwaaien op de pier van de haven van Warnemünde. Om het schip heen voeren allerlei schepen met mensen erop die muziek draaiden, de schepen waren aan het toeteren en sproeiden met water. In 1 woord een SPEKTAKEL. Ondertussen zijn we gaan ontbijten en hebben we nog even nagenoten van alle leuke dingen. Om ongeveer 09:00 uur lagen wij weer aan wal en mocht iedereen van het schip af. Bij het ontschepen was het erg druk en stond er een lange rij. Langzamerhand hadden wij ons aangesloten en was de gezellige sfeer nog goed te proeven. Toen wij van het schip af kwamen stond het hele team van AIDA in de cruiseterminal te klappen om iedereen te bedanken. Dit was erg leuk gedaan! Buiten de terminal stond een transfer te wachten die ons naar de luchthaven van Hamburg bracht. Vanaf Hamburg vlogen wij naar Frankfurt waar wij vervolgens een vlucht hadden naar Amsterdam. Eenmaal aangekomen op Amsterdam zijn wij naar huis gegaan om aan iedereen te vertellen wat voor leuke cruise wij hebben gehad. Wij hebben deze cruise van AIDA als onwijs leuk en mooi ervaren!