Reisverslag: met Cunard naar de Britse Eilanden

Dag 1: Rotterdam

Het is zover! Ik mag, samen met mijn vriend, een studiereis maken op de Queen Elizabeth. Na het inchecken kunnen we gelijk de hut in. Wij hebben een balkonhut aan de voorzijde van het schip toegewezen gekregen. De hut is mooi ingericht en het bed ligt heerlijk. Daarnaast hebben we een prachtig uitzicht op de haven van Rotterdam vanaf ons balkon.

Na de hut te hebben bekeken hebben we ruim de tijd om de rest van het schip te ontdekken. We beginnen bij het indrukwekkende atrium. Daarnaast is er nog heel veel meer te zien! Zo is er een Engelse pub aan boord, is er een ruim casino en waren wij erg onder de indruk van het theater en de twee verdieping tellende bibliotheek. Ook het buffetrestaurant en de zwembaden zagen er goed uit, met veel ligplaatsen rondom de zwembaden. Het zwembad op het achterdek is alleen voor volwassenen, het zwembad in het midden van het schip is ook toegankelijk voor kinderen.

Wij werden uitgenodigd voor de welkomstborrel in de garden lounge, wat grenst aan het zwembad. Deze lounge is een soort van serre waardoor, als het kouder is, je toch lekker binnen kunt zitten maar het een beetje voelt alsof je buiten bent.

Ons is de 2e dinerzitting om half 9 in het Britannia restaurant toegewezen. We hebben heerlijk gegeten en zijn daarna naar het theater gegaan voor de show. Deze show wordt twee keer gegeven, een om half 9 en een om half 11, zodat beide dinerzittingen van de show kunnen genieten. Deze avond was er een band welke liedjes van de jaren 60 speelde. Hoewel wij niet alle liedjes kenden was het een zeer leuk optreden en was het zichtbaar hoeveel plezier de band erin had. Naast de theatershow kon er ook gedanst worden bij de Queens Room en in de Yacht Club.

Dag 2: Zeebrugge

Wij zijn aangemeerd in Zeebrugge. In het programma wat gisteravond voor ons is klaargelegd, is te zien dat er ook een shuttleservice inbegrepen is welke naar het station van Blankenberge gaat. Vanaf daar is het nog ongeveer een kwartier met het openbaar vervoer naar Brugge.

We beginnen de dag met een ontbijtje in het Brittannia restaurant. Het ontbijt is geopend van 8 tot half 10. Daarna nemen we de transfer naar Blankenberge. Wij besluiten niet de trein naar Brugge te nemen, maar in Blankenberge te blijven. Terug aan boord hebben we geluncht bij de Queens grill, waar er genoten kan worden van hamburgers en hotdogs. Ook hebben we deelgenomen aan de high tea, wat een hele beleving is. Obers komen geregeld naar je tafeltje met sandwiches, scones en andere zoetigheden. De high tea word deze middag begeleid door een harpspeelster.

Ook deze avond hebben we heerlijk gegeten in het Brittannia restaurant. De theatershow van deze avond heeft een Hollywood thema met dansers en zangers. Daarnaast kan er weer gedanst worden in de Queens Room, speelt er een live band in de Yacht club en is er karaoke in de pub. Genoeg te beleven!

Dag 3: Guernsey

We beginnen de dag met een ontbijt in het Lido (buffet) restaurant. Daarna begeven wij ons naar de Queens Room, waar tot we met de tender mee konden. Guernsey is een leuk pittoresk eiland. Wij hebben in het oude gedeelte rondgelopen en hebben sightseeing tour gedaan in een treintje.

Deze avond wilden we graag het specialiteitenrestaurant the Verandah proberen, helaas was deze voor de laatste twee avonden volledig volgeboekt. Naast the Verandah heeft Cunard “alternative Dining”. In een speciaal afgezet deel van het Lido restaurant is er om de paar avonden een ander thema. De gerechten worden a la carte geserveerd. Het thema van de avond was Indiaas en onder het genot van een prachtig uitzicht op zee hebben we heerlijk gegeten.

Dag 4: aankomst in Southampton

De dag van ontscheping. We kiezen ervoor om nog even te ontbijten in het Lido restaurant. Hierna gaat de ontscheping soepel. De koffers kunnen de avond van te voren alvast op de gang worden gezet. Deze staan klaar in de cruiseterminal, zodat u zelf de koffers niet van boord hoeft te dragen.

Omdat onze vlucht om drie uur pas vertrekt, nemen we de taxi naar het centrum. Hier bezoeken we het Seacity museum, welke over een grote Titanic tentoonstelling beschikt. Het handige van dit museum is dat je je bagage kunt stallen. Wij kiezen ervoor om met de trein naar de luchthaven te reizen. Een kaartje kost rond de 4 pond en de reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten. De trein stopt voor de luchthaven. Wij hebben enorm genoten van het mooie schip en de bestemmingen welke zijn aangedaan.