Reisverslag Costa Luminosa Noorse Fjorden

Fleur Yoni cruisewinkel.nlVorig jaar september zijn twee van onze medewerkers Fleur en Yoni met de Costa Luminosa naar de Noorse Fjorden meegeweest als studiereis. Dit was een erg leerzame ervaring en tevens natuurlijk ook een leuke bijkomstigheid. Onze twee verkoopsters waren nog nooit in Noorwegen geweest en waren erg onder de indruk van de mooie natuur en de pitoreske stadjes.

Ze waren vertrokken uit Kopenhagen en hier hebben ze heerlijk even kunnen shoppen in de langste winkelstraat van Europa de Strøget en hebben een kort bezoek gebracht aan de Tivoli gardens. Hierna zijn ze aan boord gegaan van de Costa Luminosa. De eerste dag aan boord was een zeedag en dit is perfect om zo het schip te kunnen verkennen. ’s Avonds hebben ze heerlijk gegeten in het A la Carte restaurant en zijn ze naar een mooie show in het theater geweest.

De volgende ochtend toen ze wakker werden waren ze in Flam en deze plaats verbaasde hen door het mooie uitzicht vanaf het balkon. Flam is een schitterend gelegen plaatsje middenin het fjord, waar de mooie groene bergen weerkaatsen in de heldere blauwe water. Na ontbeten te hebben in het buffetrestaurant had Costa ze een mooie excursie aangeboden met een nostalgisch uitziend treintje. Dit was een absolute aanrader en ze hebben genoten van de mooie vergezichten en watervallen. De trein bracht ze naar een oud dorpje Voss en het schijnt dat zelfs koningin Beatrix daar ooit zelf heeft vertoeft.

De dag erna kwamen ze aan in Bergen. Hier was het een beetje fris en regenachtig, maar dat schijnt normaal te zijn want hoewel Bergen een mild klimaat heeft, staat deze stad bekend om de hevige regenval. Onze medewerkers hebben er een leuke dag van gemaakt door de Hop-on Hop off bus te nemen en ergens om te warmen door een lekkere warme chocomel te drinken. De hoogtepunten vonden ze de vismarkt waar je de locale lekkernijen kon proeven en een toeristisch marktje met souvenirs. Ook de huisjes in het oude Bryggen waren erg mooi om te zien. De kabelbaan hadden ze overgeslagen vanwege het slechte weer, maar dit schijnt wel erg leuk te zijn hebben ze van medereizigers vernomen.

De volgende haven was Oslo. Het weer wilde hier ook weer meewerken en bij de Aker Brygge waren allerlei leuke gezellige barretjes en winkels op een soort drijvend platform. In het centrum van Oslo vind je leuke winkels, maar de prijzen zijn wel een beetje hoog. Grünerløkka is een alternatieve wijk, waar je vele unieke tweedehands winkeltjes of kunt -galleries kunt vinden. Tevens is de beeldentuin één van de hoogtepunten.

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2014/04/costa-luminosa-fjoren.jpg”][su_spacer]

Stavanger was een heel klein maar pittoresk stadje, hier zijn veel toeristische winkels te vinden voor uw souvenirs. Tevens is het een aanrader om hier een mooie excursie te boeken naar het Lysefjord met de beroemde rots de Preikestolen, waar u van een machtig uitzicht kunt genieten. De afvaart vanuit Stavanger was indrukwekkend met de mooie fjorden eromheen gelegen.

Yoni en Fleur hebben genoten van de Noorse fjorden en natuurlijk van de Costa Luminosa. De service aan boord was fantastisch en ook het all-inclusive drankenpakket kunnen ze iedereen aanraden. Er is een ruime keuze aan drankjes die inbegrepen zijn in het pakket en het is fijn op voorhand te weten wat de kosten van de cruise zijn. De lobby-bar was erg gezellig en ook was de spa heerlijk om lekker tot rust te komen.

Indien u op zoek bent naar iets anders dan een strandvakantie en wilt genieten van de mooie natuur, dan is een cruisereis door de Noorse Fjorden wellicht iets voor u. Indien u meer informatie wilt over de Noorsje fjorden, belt u gerust naar ons kantoor 020 – 42 1111 5 of kijk op onze website voor de laatste aanbiedingen www.cruisewinkel.nl