Studiereis: Rhodos, Griekenland Quest (dag 4)

Om 8 uur vanochtend legde ons schip aan in de haven van Rhodos, de tweede Griekse bestemming van deze cruise.

Gisteravond werd er aan boord het ‘rock the boat’ feest gehouden, dat zoals de naam al zegt bedoeld is om de gasten eens goed te laten dansen. Tijdens dit feest, wat (als het weer het toelaat) buiten op het dek gehouden wordt, speelt de band diverse soorten muziek. Gasten van alle leeftijden gingen werkelijk uit hun dak! Voor diegenen die liever toekeken werd ook goed gezorgd, aangezien het momenteel nog fris kan zijn ‘s avonds, lagen er op alle stoelen fleece dekens klaar.

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2014/04/Enchanted_evening_SP_3-1024×768.jpg”][su_spacer]

Bij het binnenvaren van Rhodos deze morgen is de Griekse sfeer direct overduidelijk aanwezig. Worden schepen in sommige steden naar een afgelegen industriële haven geleid, in Rhodos lagen wij direct aan het historische centrum. Direct opvallend zijn de stenen windmolens in de kleine haven naast het schip. Ook zeer bijzonder is de kasteel-achtig aandoende stadswal, die het volledige oude centrum omringt. Deze wal heeft diverse ingangen en biedt de mogelijkheid om er een mooie wandeling langs te maken. In deze tijd van het jaar bloeien hier de klaprozen en vele andere soorten bloemen. Indien u langs de volledige wal zou lopen, zou dit ca. 2 uur duren! Het centrum van de oude stad is sfeervol en staat bol van de toeristische winkels, kleine restaurants en barretjes. Brede straten worden afgewisseld door smalle steegjes en om elke hoek ontdekten wij weer iets nieuws. In het oude centrum zijn veel Turkse invloeden terug te vinden. Zo is er een Turks café dat maar liefst 400 jaar oud is en zijn er diverse moskeeën. Het nieuwe centrum daarentegen is zeer modern, wat terug te zien is in de bouwstijl en de winkels.

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2014/04/rhodos2.jpg”][su_spacer]

Om 6 uur deze avond zijn we vertrokken en zetten koers naar Bodrum. Vanavond zullen we dineren in Restaurant 2, het enige restaurant waarvoor vooraf een reservering gewenst is. We houden u op de hoogte!

 

Maike & Nikita