Rotterdam wil verdubbeling cruiseschepen

De cruisemarkt is volop in ontwikkeling. Steeds meer schepen vertrekken jaarlijks uit Nederlandse havens, wat de reis voor de cruisepassagier aanzienlijk vergemakkelijkt. Geen vlucht en bijkomende bagagelimieten, maar eenvoudig per auto naar de cruiseterminal en inschepen in de ‘achtertuin’.

Rotterdam gaat vanaf volgend jaar haar cruiseterminal flink opknappen, een investering waar zo’n 7 miljoen mee gemoeid zal gaan. Doel is om het huidige aantal cruiseschepen dat hier jaarlijks aanmeert te verdubbelen van 30 naar 60 en om de schepen meer ruimte te geven. Dit is dan ook geen overbodige luxe, aangezien ‘s werelds grootste cruiseschip (de Oasis of the Seas) de haven in oktober met een bezoekje zal vereren.
De Holland America Line heeft Rotterdam al enkele jaren geleden als thuishaven voor haar ms Rotterdam ingesteld en is hiermee grootverbruiker van de cruiseterminal. Het ms Rotterdam heeft in 2014 (naast cruises naar Noord-Europa) overigens twee zeer bijzondere afvaarten op de planning staan. In januari zet het schip koers naar het Verre Oosten, waarbij zij via India en Indonesië naar Singapore afreist. In september zal het ms Rotterdam voor het eerst rondom het hele Afrikaanse continent varen, deze 86 daagse wereldreis begint en eindigt in de Maasstad!