Studiereis: Bodrum, Turkije (dag 5)

Bij het openen van de gordijnen deze morgen hadden we direct een prachtig uitzicht op de baai waaraan Bodrum gelegen is. Met haar honderden witte huisjes heeft deze stad wel wat weg van Mykonos of Ibiza. Erg prettig dus om zo wakker te worden!

Gisteravond was er voor ons een reservering gemaakt in Restaurant 2, een klein en intiem restaurant waarbij er sprake is van een vast menu met elf (kleine) gangen. De bedoeling is dat de gasten op deze manier gerechten kunnen proeven die men anders wellicht niet zou bestellen, of juist opnieuw geniet van een bekend gerecht met een geheel andere bereiding. Bij ieder gerecht werd uitgebreid verteld wat er werd opgediend en ook de wijnen worden aangepast. Erg lekker en bijzonder!

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2014/04/studiereis-d5-3.jpg”][su_spacer]

Deze morgen zijn we per tender naar het centrum van Bodrum gevaren. Gasten die zin hebben in een wandeling, kunnen dit centrum ook (via een kleine omweg) te voet bereiken, aangezien ons schip gewoon aan de kade lag. Ook zette Seabourn busjes naar het centrum in. Met een kleiner bootje konden we echter een groot stuk afsnijden, bovendien is het veel leuker de stad vanaf het water te betreden! Het deel van Bodrum aan de baai is zeer modern en goed onderhouden. Hoewel er straks in het hoogseizoen veel toeristen zullen zijn, is er weinig hoogbouw en zijn de straatjes sfeervol ingericht. De gebouwen zijn veelal wit, ertussen wordt schaduw gecreëerd door ijzeren constructies met hierin een bladerdak.

[thumbnail src=”https://blog.e-domizil.de/cruisewinkel-blog/wp-content/uploads/2014/04/studiereis-d5-2.jpg”][su_spacer]

Een absolute aanrader om te lunchen of (indien het schip laat vertrekt) te dineren is restaurant ‘Denizce’, prachtig gelegen met een terras aan het water. Hoewel men vis als specialiteit heeft, hebben wij hier genoten van een heerlijke kebab geserveerd met Turkse yoghurt. Uiteraard kon een kopje Turkse thee (çay) niet ontbreken! Na de lunch liepen we via een licht oplopende straat naar de Bazar, die overweldigend was in vergelijking met het gedeelte van Bodrum aan de baai. Verkopers schreeuwen om spullen te verkopen, kinderen rennen rond en oude mannen maken op hun gemak een praatje midden in het looppad. In een lokale supermarkt hebben we heerlijke Turkse snacks (en een pakje çay thee) kunnen kopen om aan boord te nuttigen. Door alle indrukken moesten we op de terugweg nog stevig doorlopen om op tijd te zijn!

Gelukkig wordt dit bericht geschreven vanaf ons balkon en hoeven we niet achter te blijven, morgen staat het Griekse stadje Ermopoulis op de planning. Wij zijn wederom benieuwd!

Maike & Nikita